Deha Kids Kreş ve Anaokulu, öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler, Suriye'deki kamplarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru öğrencilere gönderildi.

Geçtiğimiz hafta İnegöl MÜSİAD üyeleri, İHH'nın organizasyonu ile Suriye’deki kamplarda yaşam mücadelesi veren Suriyelileri ziyarette bulunarak, çeşitli yardımlarda bulunmuştu.

Deha Kids Kreş ve Anaokulu öğrenciler tarafından kendi elleri ile hazırlanan çeşitli hediyeler bu ziyarette bulunan Deha Kids Kreş ve Anaokulu Kurucu Müdürü Serap Alicik tarafından, Azez, Siccu, Mukaveme ve Reyyan mülteci kamplarındaki savaş mağduru çocuklara dağıtıldı.

ÇOCUKLARIN YÜZÜNDEKİ MUTLULUK GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Deha Kids Kreş ve Anaokulu Kurucu Müdürü Serap Alicik yaptığı açıklamada, "İHH vasıtasıyla İnegöl MÜSİAD üyeleri olarak, Suriye gitme kararı aldıktan sonra kurumumuzda öğretmen ve öğrenciler, Suriye'deki öğrencilere ulaştırılmak üzere kendi elleri ile çeşitli hediyeler hazırladılar. Bizde hazırlanan bu hediyeleri Azez, Siccu, Mukaveme ve Reyyan mülteci kamplarındaki savaş mağduru çocuklara dağıttık. Hediyeleri verdiğimiz çocukların yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi. Bir insan olarak her ne nedenle olursa olsun, bu masum ve küçücük bedenlere bu vahşet ortamında korkunç bedeller ödetilmesi doğru bulmuyoruz ve bir eğitim kurumu olarak her neslin ve çocuklarımızın bu haksızlıkların farkında olmasını sağlamalıyız. Materyalist yaklaşımların empoze edildiği, bencillik ve EGO'nun öne çıkarıldığı bu yüzyılda evlatlarımıza bilimin, teknolojinin, demokrasinin ve inancımızın önemini, vatan sevgisini her daim vurgulamalıyız" dedi.

BİR YUMAK SEVGİ

Hediyelerin hazırlanmasında emekleri bulunan Deha Kids (e-Twinning) Koordinatörü Leyla Baytemur ise, "Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Ona zulm etmez, onu teslim etmez. Kim din kardeşinin bir ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman'ın sıkıntısını giderirse Allah da onun kıyamet sıkıntılarından birini giderir."(Müslüm 3) Hadisine binaen E- Twinning projemiz "Bir Yumak Sevgi" kapsamında okulumuzun da içinde yer aldığı Uluslararası  "Farkındayım" isimli projesi Değerler Eğitimi ile birleşip Mübarek Ramazan ayına özel Suriye iftar programında biz MEB Özel Deha Anaokulunun da dahil olduğu etkinliğimizde öğrencilerimizin hazırladığı hediyeleri Suriye'deki Müslüman kardeşlerimize bizzat ulaştırmak için Kurucumuz Serap Alicik'e teslim ettiğimiz hediyelerimiz Suriye’de yetim kardeşlerimize ulaştırıldı. Yapılan etkinlik uluslararası eğitimi platformunda paylaşıldı" ifadelerini kullandı.

Değerler Eğitimi Öğretmeni Merve Çelik ise, “Projemizle özellikle bu mübarek Ramazan ayında dinimizin bize her daim emrettiği şekilde, öğrencilerimizin paylaşma, empati kurma, haksızlığa farkındalık oluşturma amacı güttük. Uzakta olmamız tüm yapılan haksızlıkları görmezden gelmemiz anlamına gelmez. Suriye bizim komşumuz ve vatanlarındaki yangını derinden hissediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim