Kültürpark’ta düzenlenen şenlikte, Anaokullarının kurduğu 11 stantta, minik öğrenciler çeşitli oyunlarla doyasıya eğlendiler. Alanda kurulan oyun konsollarında da oynayan minik öğrenciler, yüz boyama ve farklı etkinliklerle gün boyu keyifli vakit geçirdiler.

Programa katılan Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er, “Okul öncesi şenliklerimizi bu yıl farklı bir konseptte yapmayı planladık. 2 Mayıs’tan beri 6 farklı bölgede çocuk şenlikleri yapıyoruz. Akhisar, Yenice, Sinanbey, Alanyurt ve son olarak ta merkezdeki okullarımızın katılımı ile Kültürpark’ta final gerçekleştiriyoruz. Farklı bölgelerde yapmamızdaki amaç her bölgedeki velilere okul öncesi eğitimini duyurup, dikkat çekmektir. Çocukları oynatıp onların gösterisini seyrettiğimiz bir ortam yok. Çocuklara okul öncesinde ne gibi etkinlikler yapıyoruz konusunda broşürlerimiz basıldı, velilerimize dağıtılmaya başlandı. Okul öncesinin önemini anlatıyoruz. Genel çocuklarımıza etkinlikler yaptırıyoruz. İnşallah amacına ulaşır. Şuana kadarki etkinliklerimizde katılım çok değildi. Önümüzdeki yıl bu yaptıklarımızı değerlendirip daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız” dedi.

4 BİN ÖĞRENCİ DOYASIYA EĞLENDİ

Er konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu şenliğe hem müstakil anaokullarımız hem de bünyesinde anasınıfı bulunan okullarımız olmak üzere her bölgedeki okullarımız katıldı. Dolayısı ile hem öğrencilerimizin katılımı sağlandı hem de öğrenci sayısı kadar veliye ulaştık. Okul öncesi eğitimi çok önemsiyorum. Çocuğun karakterinin şekillendiği dönem okul öncesidir. Geçen yıllara oranla İnegöl’de yüzde 90’ın üzerine çıkmayı başardık. Seneye okul öncesinde yüzde 100’e ulaşmak istiyoruz. 4 bin civarında okul öncesi öğrencimiz, bu etkinliklere katıldılar.” 

Editör: TE Bilişim