Belediye Başkanlığı

Belediye Başkanlığı tarafından, miniklere çevre bilincinin kazandırılması amacıyla geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.00'de, Belediye  Kültür Sanat ve Gençlik Merkezininin (KSGM) çok amaçlı salonunda Hacivat-Karagöz oyunu sergilendi. Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin'in hazır bulunduğu oyunda, minik öğrencilere esprilerle çevre bilinci verildi.
Belediye Kültür ve Sosyal İlişkiler Birimi görevlisi Volkan Derman’ın seslendirdiği Karagöz-Hacivat oyununda, güzel zaman geçiren öğrenciler, kahkahalar atarak çevre bilinci ile alakalı bilgiler aldılar. Oyunda, yerlere çöplerin atılmaması, çöplerin çöp kutularına, geri dönüşümü sağlanan kağıt, ambalaj, pet şişelerin geri dönüşüm kutularına atılması Hacivat-Karagöz oyunundaki esprilerle anlatıldı.
Oyunun sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “İnegöl Belediyesi olarak çevre bilinciyle ilgili, temizlik, geri dönüşüm, katı atık depolama sahası, atık yağlar ve pillerle ilgili okullarda seminerler vermiştik. Bu seminerleri, normal anlatımın yanı sıra bir de oyunla desteklemek istedik. Bu şekilde bilgilerin daha kalıcı olacağını düşündük. Bu gün Hacivat-Karagöz gösterisinde, verdiğimiz seminerleri bir de bu şekilde Hacivat ve Karagöz’ün ağzından anlatıyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim