Törene, okulu yaptıran ve sürekli olarak ihtiyaçlarıyla ilgilenen  hayırsever işadamı Hacı Muzaffer Samda’nın eşi Müşerref Samda ve kızı Hanife Teşik  ile okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Tören esnasında Müşerref Samda’nın zaman zaman duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

Okulun 1, 2, 3 ve 4. sınıfları,  gerçekleştirilen kutlama törenini, Halkoyunları, Şiirler, çeşitli Şovlar ile renklendirdiler. Anasınıfı stajyer öğrencilerinin, minik çocukların yüzlerini çeşitli şekillerde boyaması ise, törene ayrı bir renk kattı.

Törende konuşan Müşerref-Muzaffer Samda İlkokulu Müdürü Ömer Göktürk, “Ulusal bağımsızlık alanında atılan en önemli adımlardan birisi de 23 nisan 1920 yılında TBMM’nin açılmasıdır. Milletimiz, bağımsızlığını meclisimizin açılması ile perçinlemiştir. Bizlerin bu güzel günlere ulaşmamızı sağlayan, başta  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bilindiği gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada tek çocuk bayramıdır. Ülkemizin geleceği çocuklarımızın iyi yetişmesine bağlıdır. Hayırseverimize, kendisin çocuğu olmamasına rağmen, her zaman söylediği gibi ‘Benim bin 500 evladım var’  sözüne istinaden, huzurlarınızda çocuklarımıza sağladığı bu güzel imkanlardan dolayı teşekkür etmek isterim. Peygamber Efendimiz bir Hadisinde şöyle buyuruyor, ‘Kimin çocuğu varsa, onunla çocuklaşsın’, bundan da anlaşılacağı üzere, çocuklarımıza zaman ayırmalı, onlarla yakından ilgilenmeliyiz. Bu vesile ile katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kutlamalar esnasında çeşitli yörelere ait halk oyunları ile cüce şow ve çeşitli dans gösterileri veliler tarafından ilgi ile izlenirken, İnegöl Kültürparkta 1.’si yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de okul müdürlüğü tarafından madalya takıldı.

Editör: TE Bilişim