Halk Eğitimi Merkezi

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İnegöl Mobilyacılar Odasının işbirliği ile düzenlenen, İnegöl mobilyasının en iyi şekilde istiflenmesi ve nakledilmesi konusunda, İnegöl’de üretilip çeşitli yerlere satılan mobilyaların nakliye işini yürütmekte olan 27 nakliye firmasının sahibi, çalışanları ve istifçilerine yönelik semineri  başarıyla tamamlayan  27 nakliye firması sahibine sertifikaları verildi.

Önceki gün saat 12.30’da Çıraklık Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen sertifika törenine, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İdris Yüzer,  Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil, Başkan Yardımcısı Özcan Ayhan, yönetim kurulu üyeleri Ümit Aybil ve İbrahim Turan, 27 nakliye firması sahibi ile istifçileri katıldı.

Usta öğretici Kamil Dayan ve Hasan Karaş’ın, mobilyanın TIR veya kamyona yüklenmesi konusunda uygulamaları olarak bilgiler vermesinin ardından, seminerde başarılı olan 27 nakliye firması sahibine sertifikaları takdim edildi. Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil, İnegöl mobilyasını istifleyen ve nakliye eden firmaların bu konuda kurumsallaşmasını  hedeflediklerini kaydetti.

Hamdi İdil, “Mobilyaların, TIR ve kamyonlara nasıl istifleneceği ve nasıl nakliye edileceği konusunda Halk Eğitimi Merkezinden seminer anlamında bir talepte bulunmuştuk. İnegöl mobilyasının nakliyesini üstlenen, nakliye firmalarını ve mobilya istifleyen arkadaşlarımızı, nakliye ve istifleme konusunda bir eğitime tabi tuttuk. Düzenlediğimiz seminere, gerçekten beklediğimizin üzerinde bir katılım oldu” dedi.

İnegöl mobilyasının son yıllarda mobilya konusunda iyi çıkış yakaladığını, işin nakliye konusunda da uzmanlaşmayı gerektirdiğini, nakliye ve istif işinin kurumsallaşmış firmalar tarafından yapılmasını ve eğitimi alınmasını amaçladıkları için bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten İdil, “Bu kapsamda düzenlediğimiz eğitimin ardından 27 nakliye firması sahiplerine sertifikalarını verdik. Önümüzdeki günlerde de nakliyat firmalarında çalışan TIR ve kamyonlara istif yapan sarıcı arkadaşlarımıza Sarıcı Kimlik belgelerini vereceğiz. Yani ana hedefimiz, İnegöl mobilyasını yükleyen ve nakliye eden firma sahiplerine ve istifleyicilerine bir kurumsal kimlik kazandırmaktır. Bu kurumsal kimlik çalışmasını başardığımıza inanıyoruz. Mobilya sektörümüz için çok daha güzel günleri hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İdris Yüzer ise, “Kaymakamlıkta yaptığımız toplantıda bu kurumsal kimlik konusunda görüşmeler yaptık. Hep birlikte bu konu üzerine giderek, böyle bir semineri gerçekleştirip, ardından bu sertifika törenini düzenledik. İnegöl mobilyası artık dünya markası olmuş bir sektördür. Nakliye firmalarında çalışan istifçilerin mobilyayı en yi şekilde TIR veya kamyona yüklemesi konusunda bir takım aksaklıkları olduğunu gördük. Bu sorunu ortadan kaldırmak için bilgilendirme konusunda bir program düzenlendi ve programın ardından nakliye firması sahiplerine sertifikalarını verdik” dedi.

Editör: TE Bilişim