BÜTÜN STK´LARIN DESTEĞİNİ ALACAĞIZ

20-23 Nisan 2018 tarihleri arasında İtalya Milano´da düzenlenecek olan fuar için Yenişehir Havaalanından özel uçak kaldıracaklarını belirten İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İtalya fuarı için özel uçak kaldıracağız. Bununla ilgili bütün STK´ların desteğini alacağız, gerekli duyuruyu yapacağız. Mobilyacılarımızdan talep toplanacak. En azından bir uçak kaldırılacak” dedi.

TASARIM ANLAMINDA ÖNCÜ FUARLARDAN BİRİSİ

İtalya´nın mobilya sektörünün modasını belirleyen bir ülke olduğunu belirten Uğurdağ, “İtalya Milano Fuarı da tasarım anlamında öncü fuarlardan birisi. Bu bağlamda her fuara olduğu gibi Milano Fuarını da İnegöllü mobilyacıların gezmesini ve incelemesini istiyoruz. Bu bağlamda bu fuar gezisini düzenliyoruz. İnegöl´den 4-5 firma bu fuarda katılımcı olarak stant açıyor. Fuar gezisi sırasında da İnegöllü firmalarımızı ziyaret ederek, onlara hayırlı işler dileyeceğiz” diye konuştu.

ÜRÜN BEĞENMEYE DEĞİL, KENDİ TASARIMLARIMIZLA KIYASLAMAYA GİDİYORUZ

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise, “Her yıl olduğu gibi bu yılda STK´lar olarak bir araya gelerek, Yenişehir´den 20 Nisan´da Milano Fuarı için uçak kaldırmayı düşünüyoruz. 150 kişi civarında bir katılım olmasını bekliyoruz. Bu fuar gezisi geleneksel olmaya başladı. Mobilyacı arkadaşlarımız bu anlamda bizden bir hamle bekliyordu. Bu fuarın dünyada mobilya tasarımı anlamında en önemli fuarlardan birisi olduğunu ve mobilyacılarımızın da bu fuarı görmek istediğini biliyoruz. Bu fuarı yalnızca topluca giden 150 kişi değil, İnegöl´de kendi imkanlarıyla, farklı kurumlar veya dernekler tarafından düzenlenen gezilerde oluyor. Orada en az 300-400 civarında İnegöllü firma fuarda incelemeler yapıyor. Bizde İtalya Fuarını kendimize örnek alıyoruz. Biz oraya ürün bakmaya, ürün beğenmeye değil, kendi tasarımlarımızla kıyaslamaya gidiyoruz. Çünkü biz artık kendi tasarımlarımızı yapıyoruz. İnegöl´de çok değerli tasarımcı arkadaşlarımız var. Yalnız İnegöl´de değil, aynı zamanda tüm Türkiye´ye tasarım çiziyorlar. Onlar kendilerini geliştirdi. Firmaların ar-ge bölümlerinde çalışanlar kendilerini geliştirdi. Bizimde artık kendimize has ürünlerimiz, modellerimiz var. Dünya ve Türkiye piyasasına uygun ürünlerimiz var. Biz artık rakiplerimizi piyasa da neler yaptığını görmeye gidiyoruz” dedi.

TÜRKLERE FAZLA YER VERMİYORLAR

İnegöl´deki bazı firmalarında Milano fuarında stant açtığını ifade eden Ayhan, “Hem İnegöl´ümüzü hem de ülkemizi başarılı bir şekilde temsil edecekler. Kendilerini tebrik ediyoruz. İtalya Fuarında yer bulmak oldukça zor. Aslında daha fazla fuara katılmayı hak eden arkadaşlarımız var. Fakat yer sorunu var. Türklere de fazla yer vermiyorlar. Sınırlı sayı da arkadaşlarımız yer alabiliyor. Gün gelecek Türkiye´de ki fuarlarında Milona Fuarından bir farkı olmayacak. İtalyanlarda, Almanlarda, gelip, Türkiye´de firmalarımızı ziyaret edecek. İş zaten oraya gidiyor. Türk mobilyası dünyanın markası, tasarım merkezi olacak. Türkiye´ye doğru git gide mobilya sektörü kayıyor” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim