İnegöl Marangozlar v

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, geçtiğimiz gün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünü (Çıraklık Eğitim Merkezi) ile kısa bir süre önce hizmete açılan Gümrük Müdürlüğünü ziyaret etti.

İlk olarak İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve arkadaşları, 2012 yılında Okul tarafından yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Ziyarette öne çıkan konu ağırlıklı olarak kayıt dışı olarak çalıştırılan çırakların kayıt altına alınma çalışması oldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Ercan Yılmaz, 4 bin metrekare alana sahip Mobilyacılar Sanayisi ve Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Mobilya Fabrikalarında oldukça fazla sayıda çırak çalıştığının bir gerçek olmasına rağmen, iş yeri sahiplerinin Mesleki Eğitim Merkezi çalışmalarına duyarsız ve ilgisiz kalması nedeni ile olması gerektiğinin altında çok az sayıda öğrencinin okulda eğitim aldığının tespit edildiğini söyledi.

2012 yılında en önemli hedeflerinden bir tanesinin ise kayıtsız öğrencilerin tespit edilmesi ve kayıt altına alınması olacağını ifade eden Ercan Yılmaz, İnegöl Mobilyacılar Odası yönetim kurulu ile ortak hareket ederek kayıt dışının önüne geçmek istediklerini ifade etti ve ziyaretten dolayı İnegöl Mobilyacılar Odası yönetim kuruluna teşekkür etti.

Mesleki Eğitim Merkezinin İnegöl’de uzun yıllardır faaliyetini sürdürdüğünü bildiren Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise,  “Mesleki Eğitim Merkezinin İlçemizde olması nedeni ile  çok sayıda çırağımız, önce Kalfalık Belgesi sonrasında ise Ustalık Belgesi sahibi olmuştur. İşverenlerin bünyelerinde çalıştırdıkları çırakları, okula göndererek kayıt yaptırmalarını önemle bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu sayede çıraklarımızın devlet tarafından, okul hayatı süresince Sosyal Güvence altına alındığının da bilinmesini istiyoruz” diyerek, ziyaret anısına Okul Müdürü Ercan Yılmaz’a çiçek takdim etti.

Özcan Ayhan ve arkadaşları, Mesleki Eğitim Merkezinin ardından, 11 Şubat 2012 Cumartesi günü çok yoğun davetli katılımı ile  Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı tarafından açılışı gerçekleştirilen İnegöl Gümrük Müdürlüğünü ziyaret ederek,  Gümrük Müdürü Kadir Kutlu’ya hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Uzun yıllardır İnegöl’de  eksikliği hissedilen Gümrük  Müdürlüğünün açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İhracatta her geçen yıl artış gösteren İlçemizde Gümrük Müdürlüğünün hizmete geçmesi çok önemli bir gelişmedir. Sektörümüzle ilgili İhracat belgelerinin kontrol ve onayı artık İlçemizde yapılacak,  bu manada çok mutluyuz” diyerek, Gümrük Müdürü Kadir Kutlu’ya çiçek takdim edip, görevinde başarılar diledi.

İki yıldır üzerinde çalıştıkları, Mobilyacılar Odası üyelerinin ihracat işlemleri esnasında gerekli olan belgelerin satış ve onay yetkisinin İnegöl Mobilyacılar Odasına verilmesi yönünde vermiş oldukları mücadelede artık sonuç almak istediklerine de vurgu yapan Ayhan,   iki yıldır sürdürdükleri  çalışmaları Gümrük Müdürümüz Kutlu ile  paylaşarak, destek istedi.

İnegöl Gümrük Müdürü Kadir Kutlu ise, kendisine yönelik yapılan bu ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek, Mobilyacılar Odası yönetim kuruluna teşekkür etti.

Gümrük Müdürlüğünün kurulma aşamasında yaşanan çalışmalar ile ilgili bilgi aktaran sayın Müdür Mutlu,  mobilyacılar odasına kayıtlı esnafların mağduriyetinin giderilmesi konusunda Gümrük Müsteşarlığı ile görüşme yaparak, destek olacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim