İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) ile Marmara Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (MARSİFED) işbirliğinde düzenlenen toplantıda, mobilya sektör temsilcilerine “Dijital Dönüşüm Projesi” hakkında bilgiler verildi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Dijital Dönüşüm Projesi" üçüncü istişare toplantısına İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl Genç İş Adamları (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir, Yenice OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İncebay ile sektör temsilcileri ve firma yetkilileri katıldı.

Sinevizyon eşliğinde yapılan sunumda, Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) yönetim kurulu üyesi İdris Doğrul ve Nesrin Erdem tarafından geniş kapsamlı bilgiler verildi.

Seminerin ardından kısa bir açıklama yapan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, artık ticarette dijital dönemin hüküm sürdüğünü, küçüklü büyüklü her firmanın dijital dünyada yerini alması gerektiğini ifade ederek, “AR-GE, Endüstri 4.0, inovasyon gibi kavramlarla yeniden şekillenen üretim ve e-ticaret, online pazarlama, dijital reklam ve pazarlama ve benzeri uygulamalar ekonomilerdeki geleneksel yaklaşımları köklü bir şekilde etkilemiştir. Bugün pazarlar dinamik, etkileşimli, hızlı ve tüketimi dijitalleşen bir yapıya doğru değişirken, geleneksel ekonomi ve işletme yaklaşımları yetersiz kalmaktadır. Tüketici-üretici ilişkisinin biçim değiştirdiği bu dönemde dijital dönüşümün daha yakından anlaşılması, değişen ekonomik ilişkilerin de daha iyi yönetilmesi anlamına gelmektedir” dedi. Başkan Özdemir, sunumu gerçekleştiren uzmanlar ile katılımcılara teşekkür etti.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, projeye her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, bu projenin başarılı olabilmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini, bireysel çabalar yerine bir şemsiye altında toplanılması gerektiğini dile getirdi.

Soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda, projenin taslak haline getirilip 4. Toplantıda masaya yatırılmasına, ayrıca BEBKA desteği alınması için çalışma yürütülmesine karar verildi.

Editör: TE Bilişim