Kültürpark içerisi Alyans Düğün Salonundaki iftarda ayrıca mobilya sektörüne hizmet eden ustaların fotoğraflarının bulunduğu “Geçmişten Günümüzü Fotoğraflarda” sergilendi.

İftara, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, CHP İlçe Başkanı Engin Başar, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, bazı ve oda ve dernek başkanları ile bine yakın mobilyacı katıldı.

FESTİVAL TARİHİNİ AÇIKLADI

İftar yemeğinin ardından konuşan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Bu yıl 5.´sini düzenlediğimiz iftar programımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kubilay Boya sponsorluğunda düzenlediğimiz bu iftar için firmamıza teşekkür ediyoruz. Odamızın bu sene kuruluşunun 50. yılı olması nedeniyle bazı etkinlikler düzenledik. Bu kapsamda Boğazköy Barajı çevresinde her üyemiz için birer adet olmak üzere 600 fidanı toprakla buluşturduk. Futbol Turnuvası düzenledik. Üçüncüsü de iftar programımızda Fotoğraf Sergisi açtık. Elde ettiğimiz donelerle en az 40 yıl ve üzerindeki yıllara ait fotoğraflar bulunuyor. Bu fotoğrafları Cuma gününden itibaren Mobilya AVM´de sergilemeyi düşünüyoruz. 15-22 Ağustos tarihlerindeki İnegöl Belediyesi şenliklerinde stant açıp, sergilemeyi düşünüyoruz. İftarımıza katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

GURURLANDIM VE GEÇMİŞİMİZİN GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖRDÜM

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan ise, “Tarihi resimleri görünce hayıflandım, gururlandım ve geçmişimizin gücünü bir kez daha gördüm. İftara katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK

İTSO Başkanı Metin Anıl´da, “Biz her ne kadar mobilyacıların şirketlerinin idaresi görevindeysek de, Özcan Ayhan´la, geçmişte Hamdi İdil ile birlikte İnegöl Mobilyası ve mobilyacısı adına çok güzel işlere imza attık. Atmaya da devam ediyoruz. Mobilyacılar Odamızı hiçbir zaman Ticaret Odamızdan ayrı addetmedik. Hep birlik ve beraberlik içerisinde İnegöl´ü mobilya da Türkiye´nin başkenti yapma konusunda çalıştık, mücadele verdik. Bu mücadele de emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

İNEGÖL´DE SIRTLAYAN MOBİLYA SEKTÖRÜDÜR

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Bu akşamın ana teması birlik ve beraberlik. Çünkü İnegöl´de mobilya gerçekten çok önemli bir unsur, lokomotif sektör. Dünya da lokomotif sektör inşaat sektörüdür ama İnegöl´de sırtlayan mobilya sektörüdür. Dolayısıyla mobilya sektörünü hepimiz yaşatmamız gerekiyor. Bu işte emeği geçen büyüklerimizin fotoğraflarını inceledik, güzel anılar var. Mobilya adına İnegöl´de birçok kurum-kuruluş fayda sağlamak adına desteklemeye çalışıyor. Hedefe ulaşmak adına herkesin elinden gelen bu gayreti esirgemeyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim