Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Alper Taban, bazı AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile birlikte stantları gezerek, firma yetkililerine Katılım Belgelerini takdim eden Başkan Aktaş, katılımcıların fuardan memnun olduklarını ifade etti.

MODEF ARTIK OTURMUŞ BİR FUAR

Katılım Belgesi dağıtımının ardından basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bir mobilya fuarımızın daha sonuna geldik. 31.Mobilya Dekorasyon Fuarımız. 15 Nisan 2014 Salı günü değerli Valimiz, Milletvekilimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve protokolümüzün katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz fuarın son günlerindeyiz. Esnafımızın görüşlerini alıyoruz. Fuar her halükarda güzeldir. MODEF Fuarı artık oturmuş bir fuar. İstifade etme, pazarı genişletmek, yeni çevrelerce tanınmak gibi memnuniyeti görüyoruz. Ben her akşam arkadaşlarımızdan ziyaretçi sayısı, toptancı, yurtdışından gelen ziyaretçi sayısı, biletli girenlerin rakamını alıyorum. Geçen yılın paralelinde bir noktada. Herhangi bir düşüş söz konusu değil. Biz fuar tarihi ile ilgili tereddüt yaşadık, bir çok toplantı yaptık. Fuar katılımcılarına sorduk. İtalya fuarı da bizim için etken bir fuardı. 187 katılımcı ile Milano fuarına gittik.  Buradan 15 Nisan tarihi çıktı. 9’unda İtalya’ya gittik. 13’ünde döndük, 15’inde fuar başladı. Önümüzdeki yıl için bu seneki donelerden istifade edip, tekrar değerlendirme yapacağız. Öncesinde yapabiliriz, Mart ayında yapabiliriz. Bu tamamen arkadaşlarımızın isteği ve takdiri noktasında olacak. Biz fuardaki memnuniyeti üst düzeye çıkarmak için gayret sarf edeceğiz” dedi.

YENİ FUAR ALANI 2016 YILINDA HİZMETTE

2014 ve 2015 yılı fuarlarının mevcut yerde, 2016 fuarlarının ise yeni fuar alanında olacağının müjdesini veren Başkan Aktaş, “Ben bu kanaatimi Büyükşehir Belediye Başkanımıza detaylı şekilde hem İtalya’da hem de fuar öncesinde ilettim. Kendileri gerekli desteği vereceklerini açık ve net ifade ettiler. Biz mobilyacı arkadaşlarımızla birlikte ortaklaşa süreci belirleyeceğiz. Biz şehir olarak fuara giriyoruz. Sadece mobilya değil, diğer sektörleriyle birlikte fuara giriyoruz. İnşallah bu fuarlardaki memnuniyeti üst düzeye çıkartmak istiyoruz.  Bursa-Ankara karayolu üzerindeki yeni fuar alanında, daha üst düzey fuarlar icra etmeyi amaçlıyoruz. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eksikler ve aksaklıklar mutlaka olmuştur. Bunu yaptığımız anketlerle bunu alıyoruz. Ama genel manada olumlu olduğunu da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

OTEL KÖŞESİNDEKİ SERGİLER BENİ ALAKADAR ETMİYOR

Kayserili mobilyacıların İnegöl’e gelerek bir otelde ürünlerini tanıttığının hatırlatılması üzerine Aktaş, “Bana da bu manada ulaşanlar oldu. Bunlar devamlı olur. Bugün otelde yaparlar, yarın yer kiralarlar yaparlar. Biz İnegöl’de bir fuar yapıyoruz. Oturmuş bir fuar. Bu fuarda yer almak için herkesin gayreti var. Ben bilmem ne kurumu için özel bir yorum yapmam. Bana göre yorum yapmaya bile gerek yok. İnegöl’e gelenler otelin altındaki sergiye gelmiyor. Benim kanuni olarak onlara engel olmam söz konusu değil. Herkes hür iradesiyle ticari teşebbüste bulunur. Başka yerde fuar açıp fuarda yapabilir. Bursa’da da fuar yapılıyor, İstanbul’da da yapılıyor. Ben kurumsal olarak olaya bakarım. MODEF’in yönetim kurulu başkanıyım. Ben bu şehrin Belediye Başkanıyım. MODEF’in en kaliteli şekilde geçmesi için çalışıyorum. Otel köşesindeki sergiler beni alakadar etmiyor. Çok da önemli olmadığını düşünüyorum açıkçası” ifadelerini kullandı.

KONUNUN TARAFI DEĞİLİZ

Milli Piyangonun İnegöl’de çekileceğinin ve halktan gelen tepkilerin hatırlatılması üzerine Aktaş, “Bu organizasyon Mart ayı başında halledilmiş bir organizasyondu. Milli Piyango Genel Müdürü bizzat beni aradı. 23 Nisan çekilişini İnegöl’de yapmak istediklerini söylediler. Hay hay dedim. Bununla alakalı bize düşen bir şey var mı dedim. Sizin hiçbir masrafınız olmayacak dedi. Ben kendisine aynen şunu dedim; ‘Ben hayatımda piyango çekmiş bir adam değilim. Loto-toto-İddia oynamış adam değilim. Bunları da tasvip etmem. Benim yaşadığım şehir muhafazakar, mütedeyyin bir şehir. Bu konuda da duyarlı bir şehir. Lakin şehrimin tanıtımı anlamında da farklı farklı aktiviteler yapıyorum. Şehrimize faydalı olacaksa olabilir dedik. İnegöl ile ilgili planlama yaptık dediler. Daha sonra Genel Müdür Yardımcıları buraya geldiler. Spor Salonunu gördüler. İnegöl Belediyesi 1 TL masraf etmeyecek. Bizim organizasyonla ilgili içinde olmadığımız bir program. Konser de olacak. sanatçılar Yusuf Güney ve Orhan Çakmak gelecek. Daha önce de Orhan Çakmak Ramazan programında gelmişti. Farklı birkaç arkadaşımız telefon ve maille bana ulaştılar. Kendilerine de ifade ettim. Daha önce bu teşkilatın başında Timurtaş hocanın oğlu vardı. Bu devletin bir kurumudur. Ben hayatımda piyango çekmedim, Allah da çektirmesin. İnsanların hassasiyetini anlıyorum ama birilerinin de köşe yazılarında ve söylemlerinde sadece bizi karalama adına yazdıklarını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz şehrimizi tanıtma adına elimizden geleni yapıyoruz. İtalya’ya uçak kaldırmamız da, bu fuar da, fuar için İstanbul’da televizyon televizyon gezmelerimiz de hepsi İnegöl’ün tanıtımı için. Hepsi İnegöl’ün mobilyası, ismini anlatma adına çalışmalardır. Bu konudaki eleştirilere saygı duyuyorum. Ben afiş falan da görmedim. Ben bunu da sordum. Milli Piyango gittikleri şehirde Belediye Başkanının resmini de kullanıyormuş. Ben resmin kaldırılmasını istedim. Ben böyle bir afiş istemedim. Biz olayın tarafı değiliz. İnegöl Belediyesi’nden bu sanatçılara ve organizasyonlara 1 TL harcamıyoruz. Konunun tarafı da değiliz. Eleştirilere saygı duyuyorum ama Milli Piyangonun da devletin bir kuruluşu olduğunu unutmamak gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim