MODEF Fuarcılık adı

MODEF Fuarcılık adı altında İnegöl’deki fuar organizasyonlarını yürütmekte olan şirketin adı, kısa bir süre önce yapılan  isim değişikliği sonucunda  İnegöl Fuar Organizasyonları (İFOR) olarak değiştirilmişti.

İFOR Fuarcılık Şirketi tarafından düzenlenen MODEF Expo fuarının 4.sü, 2-8 Kasım 2009 tarihleri arasında izlenime açılacak. Geçen sene 110 katılım sağlanan MODEF Expo fuarına bu yıl 130 katılımcı firma başvuru yaptı. 2 Kasım 2009 Pazartesi günü saat 14.00’de düzenlenecek olan MODEF Expo 09 fuarının açılışını hangi Bakanın yapacağı ise, açılışa birkaç gün kala kesinlik kazanacak.

İnegöl Belediye Başkanı İFOR Fuarcılık şirketi yönetim kurulu Başkanı Alinur Aktaş, dün İFOR Merkezinde, bu yıl 4. sünü gerçekleştirecekleri MODEF Expo 09 fuarı ile alakalı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İFOR yönetim kurulu üyeleri Ramazan Erguvan, Ümit Aybil, İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu üyeleri Nedim Bayram, Burhan Alıcı ve Özcan Ayhan’ın hazır bulundu basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önceki fuarlara göre bu yıl düzenleyecekleri MODEF Expo fuarının çok daha iyi olacağını ileri sürerek, daha önceki fuarları umursamayan ancak, ithalatçılardan dolayı MODEF Expo 09 fuarını ziyaret edeceklerine dair form dolduran yaklaşık 500 yabancı alıcının fuarı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

EN İYİ FUARLAR ARASINDAYIZ

İnegöl olarak bir fuar hareketliliğini daha hep birlikte yaşayacaklarını, İnegöl'de bu fuarla hem 4. MODEF Expo hem de 2009 yılının 3. Fuar organizasyonunu gerçekleştireceklerinin altını çizen Aktaş, “Fuarımızın trendi gün geçtikçe artıyor. Mobilyanın modasının belirlendiği fuarımız, Türkiye'nin en popüler fuarları arasına girmiş durumdadır. Bu fuarı etkin kılmak adına hazırlık kapsamında gereken her şeyi yaptık. Bu sayede diğer fuarlarımızı organize ederek fuar hareketliliğini yıl geneline yaymayı başardık. Bu başarıyı tasarlayan, kararını alan ve uygulayan tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Kamuoyunda dünya genelinde yankıları süren mali krize ilişkin olumsuz kanaatleri hep birlikte izliyoruz. Biz ülke olarak bu ve buna benzer badireleri daha evvel çok atlattık” dedi.

FİRMALAR ÇOK İYİ HAZIRLANIYOR

Katılımcı firmaların, MODEF Expo 09 fuarına hazırlanmaya yönelik stant çalışmalarında birbirleri ile yarış halinde olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Fuar alanına yaptığımız ziyarette şahit olduğum bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Firmalarımızın stant tasarımları ve uygulamalarında birbirleri ile bir yarış halinde olduklarını, oluşturdukları dünya standartlarındaki stant tasarımlarını görmek  beni çok heyecanlandırdı. Bu coşkunun fuar süresince devam etmesini umuyorum. Birbirinden estetik ve şık tasarımları ile ‘İnegöl Mobilyası’ yine Türk mobilya sektörünün belirleyici unsuru olmaya devam edecektir” diye konuştu.

130 KATILIMCI FİRMA

İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarlarının 22.'si olan MODEF Expo 09 fuarına 130 firmanın katıldığını bildiren Aktaş, “İnegöl Mobilya sektörünün en seçkin ürünleri, 2 ile 8 Kasım 2009 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezimizde dünya ile buluşuyor. MODEF Expo fuarımızı, her yıl  Nisan aylarında izlenime açılan MODEF Fuarlarından ayıran en önemli unsur, yurtdışı organizasyonu ile alım heyeti programı gerçekleştirmemiz ve reklam çalışmalarında yurt dışına ağırlık vermemizdir” şeklinde konuştu.

Tg Events firması ile alım heyetleri konusunda geçen aylarda bir anlaşma yapıldığını, anlaşma sonrası yapılan tanıtım çalışmaları kapsamında şimdiye kadar fuarlar ile ilgili yurt dışına 5 bin adet, sektörle ilgili yurt içindeki mağazalara elden 40 bin adet, katılımcı firmaların kanalıyla da 100 bin adet broşür ve davetiyelerin gerekli mecralara dağıtıldığını, mailing çalışmaları ve 3 yurtdışı fuar ziyaretinin gerçekleştirildiğini kaydeden Aktaş, MODEF Expo 09 fuarının reklamlarının yayınlandığı TV, Radyo, Gazete ve Dergileri ise şöyle sıraladı; “Bant ve Kuşak  reklamların yayınlanacağı TV mecraları, NTV, CNNtürk, Habertürk, Shaber, Tgrt Haber, Kanaltürk, Show TV, Atv, Star, Cihan Network Ve Yerel TV’ler. Bant ve Kuşak olarak reklamların yayınlanacağı Radyo mecraları, Radyo D, Slowtürk, Alem FM, NTV Radyo, CNNtürk Radyo, Radyo 7, Moral FM, İstanbul FM, Burc FM, Radyo Klass, Radyo Karadeniz, Dünya Radyo, S Haber Radyo Ve Yerel Radyolar, Türkiye Geneli Reklamlarımızın yayınlanacağı Gazete mecraları Zaman, Zaman Avrupa, Vatan, Vakit, Milli Gazete, Türkiye, Akşam, Milliyet, Takvim, Bugün, Radikal, Fotospor, Sabah ve Yerel Gazeteler. İlan çalışmalarının yayınlanacağı dergiler Gulf Interiors, East Interiors Mobel Markt, Mobel Markt Furniture, Turkey Furex Mobilya Dekorasyon Dergisi, Mobilyam Furniture Accesories Seelıfe”

Yurt dışı tanıtım çalışmaları kapsamında Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya, Afrika ve Amerika’da davetiye ve broşür gönderiminin yapıldığını, bu bölgelerde etkin bazı web portallarına banner (Bayrak) reklamının verildiğini ifade eden Belediye Başkanı Aktaş, Fuar öncesi süreçte yaptıkları çalışmalar doğrultusunda ciddi geri dönüşler aldıklarını, geçmiş yıllarda davetlerini umursamayan ülkelerden ve ithalatçılardan bu fuarı ziyaret edeceklerine dair form dolduran yaklaşık 500 yabancı alıcının Suriye, Suudi Arabistan, Irak, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Katar, Kuveyt, Almanya, Yunanistan, Umman, İsrail, Kenya, Nijerya, Mısır, Singapur, Burkinafaso, Bulgaristan, Romanya, Fransa, Belçika, Kanada, Portekiz, Azerbaycan, Ermenistan, Kıbrıs, Fas, Ukrayna ve Rusya ülkeleri mensupları olduklarını söyledi.

FORM DOLDURMA ADRESİ  www.modef.com.tr

MODEF Expo 09 Fuarına www.modef.com.tr web sayfasından form doldurarak ziyaret etmek isteyen yabancı ziyaretçilerin konaklama masraflarını İFOR Fuarcılık olarak karşıladıklarını, bu ziyaretçilerin konaklamalarını İnegöl ve Bursa'daki anlaşmalı otellerde sağlayacaklarını söyleyen Aktaş, “Şu an yurt genelinde toplam 40 bin sektör temsilcisi mağazaya kargo yoluyla davetiye gönderimi gerçekleştiriliyor. Ulusal ve Bölgesel TV - Gazete ve Radyolarda fuarımızın reklamları devam ediyor. Özellikle belirtmekte fayda gördüğüm bir husus, reklâm bütçemizin diğer fuarlara göre çok daha üst düzeyde olmasıdır. Burada katılımcı firmalarımıza özellikle dikkat çekmek istediğim bir husus var. Bu fuara giren firmalarımız sektörün temel dinamiklerine hakim olmakla birlikte, dünyayı çok iyi tanımaları, sektörün dünyadaki yapısal durumunu çok iyi araştırmaları gerekiyor. Expo fuarımızın bu manada bir açılım ve ufuk temin etmesini temenni ediyorum. Sektörümüzün en seçkin firmalarını bir arada görebileceğiniz bu mobilya şovunda "İnegöl Mobilyası" uluslararası alanda marka değerini bir kat daha arttıracaktır” dedi.

STANT MALZEMESİ VE ÜRÜN GİRİŞİ İÇİN SON GÜN 31 EKİM

Belediye Başkanı Aktaş, “Bu arada katılımcı firmalara şunu da hatırlatmak istiyorum, Fuar alanına stant malzemesi ve ürün girişi 31 Ekim 2009 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. 1 Kasım 2009 itibarı ile alana ürün ve malzeme girişi yapılmayacaktır. Bu esnada halı serim ve fuar alanında ki eksiklerin tespit edilip, sorun giderme işlemleri yapılacaktır. Konu ile ilgili katılımcı esnafımızın mağduriyet yaşamamaları adına hassasiyet göstermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Aktaş, MODEF Expo 09 fuarının 2 Kasım 2009 Pazartesi günü saat 14.00'de açılışının yapılacağını yineleyerek, düzenlenecek olan açılış törenine İnegöl halkını davet etti.

Editör: TE Bilişim