İnegöllü mobilyacıların yeni modellerini görücüye çıkaracağı MODEF 2015 için hazırlıklar devam ederken, dün düzenlenen toplantıda fuar ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, 7-12 Nisan 2015 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda 195 firmanın stant açacağını bildirdi.

İNEGÖL MOBİLYASI YOLUNA DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR

Dün saat 16.00’da MODEF Fuar alanında, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve MODEF Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni bir heyecanın eşiğinde olduklarını belirterek, “Allah nasip ederse 7 Nisan 2015 Salı günü yeni bir MODEF Nisan Fuarına başlıyoruz. Tabi açıkçası Ocak ayındaki İstanbul Fuarında İnegöl’den katılımcıların söylemleri doğrultusunda bunu söylüyorum. Beklentilerin tam olarak karşılanamamasından dolayı ayrıca bu fuara yönelik yaptığımız yeni hamlelerden dolayı beklentilerimizin çok daha üst düzeyde olduğunu ve inşallah çok güzel neticeler elde edeceğimizi ümit ediyoruz. Şimdiden fuarımızın hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İnegöl mobilyası yoluna doludizgin devam ediyor. Hepinizin bildiği gibi Cumartesi günü coşkulu bir şekilde Mobilya Tasarım Merkezimizin açılışını yaptık. Bu projeyi kısa vadeli bir proje olarak düşünmemek lazım. Orta ve uzun vadede önemli etkileri, faydaları olacak. Ben özellikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. O projede biliyorsunuz katkımız da oldu. MÜSİAD öncülüğünde Benim Geleceğim Mobilya Projesi güzel bir şekilde devam ediyor. Çocuklarımız İnşallah yurtdışında gidecekler. İnşallah İnegöl’de mobilya mesleğinin birilerinin hedefi ve hayali olması noktasında bu projenin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

REKLAM ÇALIŞMALARINI TAM İKİ KATINA ÇIKARDIK

MODEF Fuarcılık şirketinin yılın 12 ayı, 365 günü hizmet veren bir ekibinin olduğunu ifade eden Aktaş, “Tabi bir fuar bitiyor ama bizim için o fuarın neticeleri hesap edilirken, diğer taraftan da yeni fuarın hazırlıkları başlıyor. Nisan fuarımızın hazırlıkları Kasım ayındaki Expo fuarının ardından hemen başlamıştı. Ve yaptığımız toplantılar sonucunda daha iyi neler yapabiliriz, geçen yıl Nisan fuarına göre üzerine nasıl koyabiliriz onun hesabıyla hareket ediliyor. Buna dair hamleler yapıldı. Her yıl olduğu gibi ulusal ve yerel reklam çalışmalarımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu yıl ulusal ve yerel reklam çalışmalarını tam iki katına çıkardık. Bu bağlamda ulusal gazetelerden dergilere, televizyonlardan radyolara iki kat daha fazla sesimizi duyurmuş olacağız. Yarında ben sabahtan akşama kadar İstanbul’da kalacağım. Farklı televizyon kanallarında İnegöl mobilyasını, MODEF EXPO Nisan 2015’i ve beraberinde İnegöl mobilyasının geldiği süreci ulusal kanallarda anlatmaya çalışacağım” diye konuştu.

İNEGÖL’DE ÇOK HAREKETLİ GÜNLER YAŞAYACAĞIZ

2014 Nisan ayındaki fuara 183 firmanın katıldığını bildiren Aktaş, “Bu fuarda yeni yaptığımız portatif alan uygulamasıyla beraberde 195 firmamız katılım gösterecek. Tabi fuarımızı direkt ziyaret etmiş olan profesyonel ziyaretçilerimizin yıl içerisindeki profillerini değerlendirip, datamıza ekliyoruz. Kendilerine vip davetiye dağıtımı yapıyoruz. Bu yıl yine bayanlara yönelik fazla okunan farklı dergilerde, erkeklere yönelik ise ekonomi dergilerinde fuarımızla alakalı reklam ve tanıtım çalışmaları yaptık. Nisan fuarı iç piyasa fuarı olduğu için yurt içiyle alakalı değerlendirme yapıyoruz. Beklediğimiz müşteriyi bulamadığımız şehirler var. Özellikle onlara yoğunlaştık. Önceki senelerin analizini yaptığımızda, beklediğimiz potansiyeli bulamadığımız Adıyaman, Batman, İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun illerinin en güçlü yerel gazete ve televizyonlarıyla fuarımızın tanıtımını yaptık. Biri hariç tamamı Büyükşehir Belediyesi. 750 bin nüfusu ve potansiyeli olan yerler ve buralardan beklediğimiz potansiyeli karşıladığımız için buralarda ekstra çalışmalara ağırlık verdik. Nisan fuarları da aynı EXPO fuarları gibi yurtdışından müşterilerin geldiği, yurtdışından alıcıların incelediği bir fuar olacak. Bunda yaptığımız reklam, tanıtım çalışmalarıyla beraber yine daha önce gerçekleştirdiğimiz ticari görüşmeler vardı. Kazakistan’a Mobilyacılar Odası Başkanımızın Başkanlığında gidilmişti. Katar’a eski Başkan Yardımcım, MODEF yöneticisi Yusuf Şen önderliğinde gidilmişti. En sonda İMOS Başkanıyla beraber gittiğimiz Dubai’deki ticari görüşmelerimiz vardı. Tabi buradan gelecek heyetlerimiz olacak. İnşallah yurtdışı formatında da sadece yurtiçine bağlı kalmaksızın, Nisan fuarının daha hareketli ve bereketli olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabi özellikle benim buradan bir kez daha tavsiyem, defalarca uyarıyoruz ama maalesef son dakikalara kadar gidiyor. Özellikle Pazartesi akşamı itibariyle bütün iş ve işlemlerin bitmiş olması, fuar süresince katılımcıların fuar stantlarında görev alanların çok dikkatli olmaları, tabi ki sadece firmalarını temsil ettiklerini değil, İnegöl mobilyası gibi çok önemli bir markayı da temsil ettiklerini, onun altını doldurmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sadece fuarı alanıyla değil, İnegöl’deki tüm esnaflarıyla çok hareketli günler yaşayacağız. Ve inşallah aldığımız güzel neticelerle de akabindeki Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarını dolu dolu geçirmiş olacağız. Ben şimdiden fuarımızın hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

AÇILIŞI KİM YAPACAK?

“Tabi her fuarda klasik olduğu gibi fuar kimin tarafından açılacak?” diyen Aktaş, “Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, İnegöl protokolünün katılımı söz konusu olacak ama irtibatta olduğumuz birkaç yetkili var. Malum, 7 Nisan tarihi bütün partilerin genel seçimlerle alakalı listeleri YSK’ya sunacağı tarih. Takdir edersiniz ki, siyasi anlamda hareketli bir gün ve buna bağlı olarak Ankara düzeyinde bir katılım söz konusu olamayabilir. Bizim için aslolan fuarın sağlıklı bir şekilde açılması ve beklediğimiz alıcılarla buluşmaktır. İşin açılış kısmı küçük bir kısmıdır. Otomatikman bunlar artık sabitlenmiştir. Otomatikman tarihleri bir yıl önceden belirlenip, uluslararası fuar takvimine işlendiği için bizim bu tarihleri değiştirmemiz gibi bir şey söz konusu dahi değildir. Gönlümüzün arzu ettiği, İnegöl`deki siyasilerin, protokol ve Ankara`dan gelecek olan misafirlerle coşkulu bir şekilde fuarı açmak istiyoruz. İnşallah fuar neticesinde de elde ettiğimiz rakamlar ve memnuniyetlerle birlikte onları da sizlerle paylaşacağız. Temennimiz dolu dolu bir fuar olması ve bir önceki Nisan fuarına göre daha iyi olması. Gerçekten hem daha fazla masraf yaptık hem daha ince eledik sık dokuduk. İnşallah bu güzelliği hep birlikte yaşarız diyorum. İnegöl`ümüze, mobilya sektörüne, ülke ekonomimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.

FUAR BİR ŞEHRİN SEMBOLÜDÜR

Basın mensuplarının “MODEF Fuarlarının tek çatı altında birleşmesi gibi bir proje var mı?” sorusuna cevap veren Aktaş, “Bunlar benim tek başıma oluşturacağım ve karar vereceğim şeyler değil. Ben hasbelkader yöneticilikten gelmem, mobilya sanayisinden gelmem hasebi ile bu işin önderliğini, bu işin emekçiliğini yapıyorum. Tabi biz burada aldığımız tüm kararları, arkadaşlarımız ile birlikte alıyoruz. Yani burada İTSO üyeleri var, burada Mobilyacılar Odası Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz var, burada İnegöl Belediyesi`nden Belediye Başkanı ile beraber, sektörün içerisinde bulunan iki tane meclis üyemiz var. Dolayısıyla 8 kişilik bir hazirun ile yönetici arkadaşlarımızın görüş ve kanaatleri ile yol alıyoruz. Bundan sonra yapacağımız her atraksiyonu, takdir edersiniz istişare ile yaparız. Eğer İnegöl`de bir fuara dönülmesi gerekirse, bir fuara döner, üç fuar olması gerekiyorsa, üç fuara çıkar. Hatta fuar olmaması gerekiyorsa, bu İnegöl Mobilyasının menfaatine olacak ise, onu da yaparız. Elimizden gelen bütün gayreti gösteririz. Şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Nisan ayı itibari ile Mobilya AVM`nin biraz gecikmeli olarak faaliyete geçeceğini biliyorum. Bir taraftan harıl harıl bizim de yardım ve desteklerimiz ile yolla, altyapı ile alakalı çalışmalar yapılıyor. Ben bizatihi gidip Büyükşehir`de işin proje ve yapım işini takip etmiş birisiyim. Mobilya AVM birkaç şahsın değil, İnegöl Mobilya sektörünün önemli kazanımlarından birisi olduğunu düşünüyorum. Fuar bir şehrin sembolüdür.  Yeni fuar alanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bundan sonraki hedefe doğru koşacağız. Zamanla Mobilya AVM ve farklı unsurların bir etkileşimi söz konusu olursa, ilgili taraflarla oturup konuyu değerlendiririz" dedi.

FUAR ALANIMIZ BURSA-ANKARA KARAYOLU ÜZERİNDE OLACAK

Yeni fuar alanıyla alakalı gelişmelere de değinen Başkan Aktaş, “75-80 dönümlük bir yerimiz var. Bu yerle alakalı kararlıyız. Farklı sistemlerle yerler çıktı ama genel kanaat şu; burası şehir içerisinde, biraz daha şehir içerisinden kurtarıp daha vizyonel, otopark ve sosyal tesisleriyle daha büyük bir fuar alanı olsun beklentisi var. İnegöl’de mobilya fuarının bir özelliği var. Ankara’da, İstanbul’da bir özelliği yok. İnegöl’e fuara gelen İnegöl’deki mağazaları ve üreticileri de gezmeye geliyor. Fuar alanında görüşme yapan firma yetkililerimiz üretim tesislerini gezdirmeye, değişik ürünleri de göstermeye götürüyorlar. Muhtemel fuar alanımız Bursa-Ankara Karayolu üzerinde olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim