5 Ekim’de kapılarını açan İnegöl Mobilya Fuarında esnafları ziyaret Kaymakam Şükrü Görücü, katılımcıları hem maske konusunda uyardı hem de firmalara başarılar diledi.

Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bugün fuarımızın 4. gününü gerçekleştiriyoruz. Fuar hazırlıkları sürecinde, gerek bize çok büyük desteğini esirgemeyen başta sayın Kaymakamımıza, Bursa Valimize, ben İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak fuara katılan firmalar olarak, mobilyacı sektörü olarak teşekkür etmek istiyorum. Zor süreçte, zor bir iş yapmaya talip olduk. Sağ olsun, sayın kaymakamımız başta olmak üzere, bütün mülki amirlerimiz, sayın Valimiz bize çok büyük destek verdiler. Bu süreci 4 gündür sağlıklı bir şekilde yürütmeye, organize etmeye çalışıyoruz. Sizlerde takip ediyorsunuz. Fuarımızın girişlerinde HES kodu uygulaması, içerde dezenfektan, maske, mesafe, temizlik, hijyen kuralları çok ciddi bir şekilde uygulanıyor. Allah’a çok şükür bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık. Genelde gezdiğimizde katılımcılarımızla, ziyaret eden firmalarımızla oldukça fuarımız yoğun. Bu bağlamda inşallah başta sağlık olmak üzere, ekonomik anlamda da biz üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Önümüzde 2 gün kaldı. İnşallah Cuma ve Cumartesi günüde fuarımızı neticeye ulaştıracağız. Uyarılara dikkat eden firmalarımıza da teşekkür ediyorum. Ziyaret eden vatandaşlara da teşekkür ediyorum. Bu süreci hep birlikte aşacağız. Hep birlikte kurallara uyarak bu sürecin üstesinden geleceğiz. Biz söylemiştik. Sağlık birinci önceliğimiz. Ama ekonomik hayatta bir şekilde devam ediyor. Hayat devam ediyor hijyen kurallarına uyarak, Sağlık Bakanlığımızın, Kaymakamlığımızın bize önerdiği bütün kurallara uyarak, biz bu süreci hep beraber atlatacağız diye düşünüyorum. Ben Sayın Kaymakamıma tekrar bugün bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Şükrü Görücü ise, “Denetlemeler her zaman haftanın belirli günlerinde yapılıyor. Bugünde hem fuarımız da hemşerilerimizi ziyaret edip hayırlı olsun dileklerimizi ilettik, hem de maske, mesafe ve hijyen konusunda hemşerilerimizi uyardık. Her zaman söylüyoruz; bu savaşı kazanmanın yolu, maske, mesafe, hijyen.  Burada hemşerilerimizin de, özellikle maske konusunda çok duyarlı olduğunu görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca mesafe konusunda herkes işin bilincinde ama biz sadece fuarımızla ilgili değil, ülkemizdeki tüm hemşerilerimizin kurallara uyması istiyoruz. Bu noktada zaten denetimlerde zaman zaman yeri geliyor uyarıyoruz. Yeri geldiğinde gerekiyorsa her zaman söylüyorum ceza bir metot değil, ceza vermek istemiyoruz ama. Ama ısrarla da kurallara uymayanlara yapacak başka bir şeyimiz yok. Ama tekrar söylüyorum ceza bir metot değil. Bizde bunu kullanmak istemiyoruz. Ama hemşerilerimizin de bu konu da duyarlı olmasını istiyoruz. En azından sokakta gezinirken, işi gücü yokken bu noktada çok daha duyarlı olunmalı. Yarın kış gelecek bakın doktorumuz burada, önümüzdeki günlerde kapalı alanlara gireceğiz. Daha zor işimiz. Onun için kurallara mutlaka uymak zorundayız. Gerek sağlık Bakanlığımızın, gerek Valiliğimizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere zaten her gün açıklamalar yapılıyor. Bu arada sizlerin aracılığı ile de tekrar hemşerilerimize de kurallara uyma noktası dışında, korona virüs geçiren hemşerilerimize plazma ile ilgili bugünde toplantıda konuştuk. Uzmanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla eğer plazma konusunda yardımcı olmak isteyen hemşerilerimiz varsa, Kızılay’ımız, Devlet Hastanemiz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz her yardımcı olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim