MODEF Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun açılışını yaptığı, 15-20 Nisan 2014 tarihleri arasında izlenime açık kalan 31. Mobilya ve Dekorasyon Fuarını (MODEF) değerlendirerek, MODEF Fuarlarının ciddi bir güce ulaştığının altını çizdi.

İNEGÖL FUARI CİDDİ BİR GÜCE ULAŞMIŞTIR

Dün saat 15.30’da Fuar Alanındaki MODEF toplantı odasında, MODEF yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yaptığımız anketlerde, bize iletilen konular bizim için ayrı ayrı öneme sahip. Ama şu bir gerçek ki, artık İnegöl fuarı ciddi bir güce ulaşmıştır. Bu gücün, mobilyacılarımızın da isteği olan, çok daha büyük boyutlara ulaştırılması gerekir. Hedefimiz, gayemiz odur. Bununla alakalı 2016 sürecinde hedefe ulaşmak, bizim en büyük gayemiz. MODEF Fuarcılık tarafından 178 firmanın katılımıyla düzenlenen ve açılışını Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yaptığı, MODEF 2014 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 20 Nisan’da sona erdi” dedi.

17 BİN 742 KİŞİ ZİYARET ETTİ

6 gün süre ile ziyaretçilere açık olan fuarın, rekor düzeyde yerli ziyaretçinin akınına uğradığını ifade eden Aktaş, “Bu yıl 31’ncisi düzenlenen MODEF 2014, fuarına 42 farklı ülkeden 362 yabancı misafir, ülke çapında ise 77 ilin tamamından 10 bin 171’i profesyonel, 5 bin 61’i biletli 2 bin 148’i online davetiye alarak fuarımızda ziyaretçi olmuştur. MODEF 2014 Toplamda 17 bin 742 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Ziyaretçilerine görsel bir şölen sunan MODEF 2014 de, katılımcı firmalar arasında yapılan anketlerde, fuara gelen yurtiçi ziyaretçi profili hakkındaki görüş değerlendirme kısmında, katılımcı firmalarımız yüzde 70,63 yeterli cevabı verirken yüzde 31,10’luk kısmı geliştirilmeli gibi yüksek bir oranda olumlu dönüş yapmışlardır. Memnun olmayan birkaç kişinin söylemleri ile belki bazen fikir beyan etmiş olsak da, genel anlamda memnuniyetin oluşu, durağan bir piyasa içerisinde bizim için önemli bir kazanım. Katılımcı memnuniyetini artıran önemli faktörlerden biri olan yerli ziyaretçi sayısı, MODEF Fuarcılık tarafından yürütülen özenli çalışmanın bir sonucudur. Bundan sonraki fuarlarımızda da bu titiz çalışma devam edecek, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından yerli ve yabancı alıcılar fuarlarımıza gelmeyi sürdürecektir” diye konuştu.

HEDEF YENİ FUAR ALANIYLA GERÇEKLEŞECEK

MODEF Fuarının iç piyasaya yönelik bir fuar olduğunun altını çizen Aktaş, “Yabancı katılımcının yoğun olmadığı bir fuar. Buna rağmen, yurtdışından sipariş alan firmalarımız da oldu. Buda bizim açımızdan sevindirici. MODEF Fuarları, İnegöl Mobilyasının vazgeçilmez bir parçası olduğunu bu fuarla beraber bir kez daha kanıtlamıştır. MODEF Fuarcılık, üstlendiği önemli misyonun verdiği sorumluluk bilinci ile önemli çalışmalara imza atmaya devam edecektir. Bazı nüfusu büyük illere yönelik hedeflerimiz vardı. Bununla alakalı yaptığımız çalışmanın hedefe ulaştığını gördük. Önümüzdeki yıllarda bunları artırarak devam ettireceğiz. Fuarımızı ileri noktalara taşıyacağız. Fuarımızla alakalı farklı söylemler oldu. İnegöl’ün Bursa-Ankara karayolu üzerinde daha büyük bir ‘Fuar Alanı’ olsun istiyoruz ama bunu yaparken de, İnegöl’de fuar sayısı1 mi,2 miolacak tartışmaları da var. Deyimi yerindeyse, bu çocuğu severken lütfen öldürmeyelim. Fuar bizim göz bebeğimizi. Mobilyacımızın her şeyi. Dolayısıyla bir çok firmamızın büyümesine vesile bu fuarı, çok daha iyi noktalara tabi ki istişare ederek getireceğiz. Ama takdir edersiniz ki, bir karar alacağız. Bununla alakalı çıkıp farklı beyanatlar vermenin, yorumlar yapmanın da ben çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. İnegöl daha büyük, daha modern bir ‘Fuar Alanı’na geçmeli. Bu nokta da zaten hedefimiz var. İnegöl Belediyesi olarak bu işin başında ve içinde olmak durumundayız. Yaptığımız hiçbir ilerlemeyi, kamuoyunu bilgilendirmeden yapmayız. Ama takdir edersiniz ki, herkesin yüzde yüz katıldığı bir kanaat olmayabilir. Genelin kanaatini alacağımızı, ona göre bir yürüyüş belirleyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Fuarla alakalı emeği geçen herkese teşekkür ederim. Dün olduğu gibi fuarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK ZİYARETÇİ  10 İLDEN

77 ilden ziyaretçinin geldiğini hatırlatan Aktaş, en çok ziyaretçinin Bursa, İzmir, Kocaeli, İstanbul, Eskişehir, Antalya, Ankara, Konya, Kayseri, Sakarya’dan geldiğini de sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim