Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) öncülüğünde ve Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) koordinasyonunda, Bursa’da düzenlenen Türkiye Batı Afrika Ticaret Köprüsü İş Formuna katılan 8 Afrika ülkesinden biri olan Fildişi Sahilleri Girişimci İşadamları, İNSİAD’ın konuğu olarak geldikleri İnegöl’de çeşitli incelemeler de ve MODEF 2014 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı başta olmak üzere ziyaretlerde bulundular.

Fildişi’li misafirler İnegöl’de faaliyet gösteren Eğitim Kurumlarından Özel Nilüfer Lisesini ziyaret ederek, okul ile ilgili Müdür Muzaffer Uzunoğlu’dan bilgi aldılar.

ZEYNEL İNEGÖL KÖFTECİSİNDE KÖFTE İKRAMI

MODEF fuarında stantlarını da gezen Fildişili misafirler, İnegöl mobilyası ile ilgili gelişmeleri yakından gözleme fırsatı buldular. Organize Sanayi Bölgesinde bazı fabrikalara yapılan ziyaretler sonrası, akşam Zeynel İnegöl Köftecisinde, İNSİAD üyeleri ile birlikte İnegöl Köftesi yediler.

ÇOK CİDDİ İŞ GÖRÜŞMELERİ OLDU

Afrika’nın incisi Fildişi Sahilleri Girişimci İş adamlarının İnegöl’e yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade eden İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı, “Bu akşam Fildişili misafirlerimiz ile birlikte Rusya Federasyonu Ulyanovsk eyaleti Starokulatkinskii ilçe Belediye Başkanı Seirhan Ahmmerov ve Türkmenistanlı misafirlerimizle birlikte dört ülkenin güzel bir buluşmasını birlikte yaşıyoruz. Fildişi misafirlerimizin Bursa’da ve İnegöl’de çok ciddi görüşmeleri oldu. İNSİAD üyesi bazı iş adamlarımız, Fildişi Sahilleri’nde mobilya mağazası açtılar ve ticari faaliyetleri artarak devam ediyor. İnegöl’de üretim yapan mobilya firmalarımızdan biri Coddiva markasıyla mobilya üreterek Fildişi Sahillerine verdiği önemi taçlandırıyor. Buna benzer güzel örnekleri çoğaltabiliriz. Batı Afrika ülkeleriyle ticari ve gönül köprülerin kurulmasında bu ülkelerde faaliyet gösteren okullarımızın önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. Fildişi’li Girişimci İş adamaları, Rusya’dan gelen misafirimiz Belediye Başkanımız ile Türkmenistanlı dostlarımıza ve Türk İşadamlarımıza güzel köprülerin oluşmasına katkı sağladıkları için, hepsine yürekten Teşekkür ediyoruz” dedi.

YATIRIM VE ÜRETİM İÇİN FİLDİŞİ SAHİLLERİNE BEKLİYORUZ

İnegöl’ü ziyaret eden Fildişi’li Girişimci İş Adamları Heyeti adına konuşan, aynı zamanda İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve Emlakçılık yapan Bayan Ouattara Awa ise, “İnşaat ve Emlak işi yaptığım ülkemde, özellikle İnşaat sektörü ve buna paralel olarak Mobilya’ya ihtiyaç var. Bu önemli ihtiyacımızı, kendimize çok yakın hissettiğimiz Türkiye’den ithal etmek ve birlikte üretmek suretiyle karşılamak istiyoruz. Kendimizi size çok yakın görüyoruz, dolayısıyla yatırım ve üretim için sizi evinize, Fildişi Sahillerine bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim