Birleşmiş Milletlerdeki güncel konuların tartışıldığı, devletler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin rollerini öğrencilerin üstlendiği O’MUN konferansına, İnegöl Okyanus Koleji öğrencileri de katıldı. Aktivite ile öğrenciler İngilizce dilini, topluluk önünde konuşma, uzlaşma, tartışma kültür ve yeteneklerini geliştirdiler.

Özel İnegöl Okyanus Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Nilüfer Yiğit, İnegöl’den de 5 ve 6.sınıfların katıldığı organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Katılımcıların, gerektiğinde kendilerini bireysel düşüncelerinden soyutlayarak farklı görüşleri de temsil etmelerini sağlayan O’MUN, bu sayede öğrencilerimizin dünyaya bakış açılarını geliştirdi. O’MUN ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği, birleşmiş milletlerin bir similasyonudur. Burada, öğrenciler farklı ülkeleri temsil ederler. O’MUN’un amacı konferanstan konferansa değişir ama genellikle katılımcıları UN gibi uluslararası organizasyon çalışmaları hakkında eğitmek için ve katılımcıların fikir tartışma becerilerini geliştirmek, Dünya hakkında görüş açısı geliştirmek içindir.”

'ULUSLARARASİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI MODELİ' 'O'MUN'

“Macera dolu bir süreçti. Öğrenciler 28 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Antalya da düzenlenen O’MUN konferansında farklı ülkeleri temsil ederek bazı problemleri tartıştılar ve çözüm önerdiler. Örneğin; Rusya’da çocuk işçiliği, İspanya’da göçmenlerin problemleri, Portekiz’de sürdürülebilir gelişmeler, aynı zamanda bolca eğlenip yeni arkadaşlarla tanıştılar, yabancı öğretmenler eşliğinde kendilerini ifade ettiler. Yeni bakış açıları geliştirdiler ve programın sonunda sertifikalarını aldılar.”

Editör: TE Bilişim