Önceki geceden itibaren İnegöl´ü etkisi altına alan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili olurken, ekipler bu kez hazırlıklıydı. İnegöl´e bağlı dağ mahallelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar, ekiplerin anında müdahalesi ile açıldı.

MEZİTLER VE ÜMİTALANDA SORUN YOK

Her kış sürücülere kabus yaşatan Bursa-Ankara karayolu üzeri Mezitler bölgesinde Karayolları ekipleri, İnegöl merkezde İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde ise Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi ekipleri teyakkuz halinde. Geçtiğimiz yıllarda yolu kullanan sürücülere zaman zaman geçit vermeyen Bursa-Ankara karayolu Ümitalan ve Mezitler bölgesinde bu yıl önemli tedbirler alındı. Karayolları ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte, geçtiğimiz yıl kapanan bölgelerde ring atıyorlar. Zaman zaman yolun tek şeride düştüğü Mezitlerde ekipler, karın yol üzerini kaplamaması için sürekli çalışma yapıyorlar.

32 MAHALLE YOLU AÇILDI

İki günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışından dolayı kapanma noktasına gelen İnegöl´e bağlı 32 mahallenin yolu kısa sürede açıldı. Dün, cenaze olduğu için öncelikli olarak Hamidiye mahallesinin yolu açıldı. Dün geceki kar yağışında kapanma noktasına gelen Karakadı, Kestanealan, İclaliye, Lütfiye, Eskiköy, Saadet, Hilmiye, Mesruriye, Bahçekaya, Tahtaköprü, Çayyaka, İnayet, Çaylıca, Gülbahçe, Sultaniye, Gedikpınar, Hamitabat, Tekke, Babaoğul, Maden, Soğukdere, Dipsizgöl, Dömez, İskaniye, Sülüklügöl, Karahasanlar, Olukman, Bayramşah, Aşağıballık ve Yukarıballık mahalleleri ile Oylat yolu trafik akışına kapanmadan Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekipleri ve İnegöl Belediyesi ekipleri tarafından açıldı. Hem şehirlerarası yolda hem de İnegöl ile İnegöl´e bağlı mahalle yollarında ulaşım sorunsuz olarak sağlanıyor.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim