40 adet güverciniyle zamanını geçiren engelli gencin ailesi yetkililerden çocuğunun bir kursa ya da bir işe yerleştirilmesi noktasında destek istediler.

8 YAŞINDAN SONRA YÜRÜMEYE BAŞLADI

4 çocuğundan 3’ncüsü olan 18 yaşındaki Ömer’in bu duruma nasıl geldiğini anlatan baba Cezmi Kaya, “Çocuğum Ömer 18 yaşında şuan. Doğduğundan 3 gün sonra havale ve sarılık geçirdi. Kanı değişti. Tedavi edildikten sonra 8 yaşına kadar yürüyemedi. Ondan sonra hastanelere götürdük tedavi ettirdik. Sonrasında yürümeye başladı” dedi.

GÜVERCİNLER ONU KONUŞTURDU

Oğlunun yüzde 70 oranında zihinsel engelli olduğunu ifade eden baba, “İki sene öncesine kadar yani 16 yaşına kadar konuşamıyordu. 2 sene önce güvercin aldık ona. Sonra tabi güvercin sayısı 40’a kadar yükseldi. Çok sevdi onları. Güvercinleriyle ilgilenirken, kısmen de olsa konuşmaya başladı. Güvercinler sayesinde konuşmaya başladı. Güvercinler onu konuşturdu” diye konuştu.

ÇATIDAN İNMİYOR

Güvercinlerle ilgilenmeye başladıktan sonra, güvercinlerin uçuşunu izlemek için oğlunun çatıya çıkmaya başladığını ifade eden baba Kaya, “2 senedir çatıdan inmiyor. Israrla indiriyoruz. Böyle olunca güvercinleri almakla ona daha büyük yanlış yaptığımı düşünmeye başladım. Çatının kapağını kitlesek de kırıp çıkıyor. Çatıdan yüzde yüz oranında düşme tehlikesi var” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI DURUMA EL ATTI

Çocuğunun durumuyla alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bile mektup gönderdiğini bildiren baba Kaya, “Cumhurbaşkanımız bana mektupla cevap verdi. Sağolsun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı maddi anlamda çocuğuma destek oluyor. Tayyip baba sağ olsun” diye konuştu.

İŞİ OLURSA ÇATIYA ÇIKACAK VAKTİ OLMAZ

Çatıya çıkarak tehlike yaşayan çocuğunun bu tehlikeden kurtarılması için Kaymakamlığa, savcılığa kadar başvuru yaptığını da bildiren Kaya, “Çocuğumun canı sıkılıyor. ‘Baba ben çalışacağım’ diyor bana. Ben para mara istemiyorum. Çocuğuma meşgale olacak bir iş veya bir meslek edindirilirse, çatıya da çıkacak vakti olmaz. Güvercinlerden de uzaklaşmış olur diye düşünüyorum. Benim işim gücüm çocuğumu korumak oluyor. İş güç yapamıyorum. Bir yere gittiğim de çocuğum acaba çatıya çıkıp düştü mü, düşmedi mi diye düşünüyorum. Benim gücüm yetmiyor, çatıdan indirmeye. Zor bela iniyor. Dolayısıyla yetkililerden, çocuğumun bir meşgale sağlamalarını istiyorum. Kurs gibi de olur veya iş olur. Çocuğum ne derseniz yapar. İnsanlara asla zarar vermez” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim