Mezit Mahallesinde vatandaşların destekleriyle yaklaşık 11 yıl önce yaptırılan Kuran Kursu binası, 6 yıldır atıl vaziyette duruyor. Vatandaşlar, 200 bin liraya mal olan kurs binasının İlçe Müftülüğü tarafından Yatılı Kuran Kursuna çevrilmesini istiyor. Muhtarlığın defalarca İlçe Müftülüğüne giderek başvuru yapmasına rağmen, Müftülüğün konuya duyarsız kaldığı iddia edildi.

6 YILDIR BOŞ

11 yıl önce Mezit Mahallesi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından başlatılan yardım kampanyasında vatandaşlardan toplanan paralarla yapılan Mezit Mahallesi Kuran Kursu binası, 6 yıldır kapalı. 3 katlı olarak yapılan ve 600 metrekare kapalı alana sahip Kuran Kursu binasında, 2 tane de lojman bulunuyor.

HER TÜRLÜ İMKAN VAR

Yemekhanesi ve etüt alanları bulunan kurs binasında, daha önce hem Mezit Mahallesinde ki hem de çevrede ki mahallelerde yaşayan çocuklara ve yetişkinlere Kuran-ı Kerim eğitimi ve temel dini bilgiler dersleri veriliyordu. Vatandaşlar, İlçe Müftülüğünden atıl vaziyette ki kurs binasının yatılı Kuran Kursuna çevrilmesini istiyor.

YATILI KURAN KURSU YAPILMASINI İSTİYORUZ

Mezit Mahallesi Muhtarı Remzi Kethüda, “Mahallemizde eksikliğini hissettiğimiz Kuran Kursu için camimizin derneği tarafından bir yardım kampanyası başlattık. Mahalle sakinlerimizin destekleriyle 200 metrekare üzerine 3 katlı bir bina yaptık. Yaklaşık 200 bin liraya mal olan bina da yemekhane, etütler ve 2 adet lojman bulunuyor. 11 yıl önce yapılan bina 5 yıl kullanıldı. 6 yıldır ise kapalı duruyor. İlçe Müftülüğü tarafından buranın tekrar açılmasını, hatta yatılı Kuran Kursu yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

MÜFTÜ DUYARSIZ İDDİASI

Muhtarlık tarafından konuyla ilgili olarak İlçe Müftülüğüne defalarca başvuru yapılmasına rağmen, bir türlü çözüm bulunulamadığı ve duyarsız kalındığı iddia edildi.

İlçe Müftülüğünün ise, bu eleştirilere nasıl cevap vereceği ise merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilişim