Müftülükten uyarı cami avlusunda sigara içmeyin
İnegöl Müftülüğü’nün camilere astığı uyarı yazısında camilerin müştemilatında ve avlularında sigara içilmemesini istedi.

İnegöl Müftülüğü’nün camilere gönderdiği uyarı yazısında “Başkanlığımızın 31.07.2019 tarihli ve 46101889-219.99-E.422220 sayılı yazısı gereği, ilçe müftülüklerimizde Kur’an Kursu yerleşkeleri, camilerin müştemilatı (Çay Ocağı vb. yerler) ile bütün hizmet binalarımızın alanlarında sigara içilmemesi, istenmektedir. Önemle duyurulur ” ifadeleri yer aldı.
ARAÇ İÇİNDE DE YASAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’dan New York’a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Otomobillerde sigara içilmesine de değinen Erdoğan, "Yazılı kayda girmek suretiyle artık araçlarda şoför de sigara içemeyecek. Arkada oturan vatandaşlar da sigara içemeyecek" diye konuştu. 6 yıl önce de 4207 sayılı kanunda yapılan değişiklikle 'hususi araçların sürücü koltukları'nda sigara içilmesi yasaklanmıştı.


KANUNU ZATEN VARDI
2013 yılında 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun’da yapılan değişiklikle hususi araçların sürücü koltuklarında da sigara içilmesine yasak getirilmişti.

Editör: TE Bilişim