Dabbe Zehr-i Cin filmindeki 'Üç Çatallı Gölge Köy'ün İnegöl’e bağlı Mezit ve Sulhiye mahalleri olduğuna inanların akınına uğruyor. Geceleri mahalleye gelerek metruk binalarda çekim yapılıp, bu görüntülerin sosyal medyada yayınlanması mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Mezit Mahalle Muhtarı Remzi Kethüda ise, filme geçen köyün Mezit olmadığının ifade ederek, ‘Köyümüzde cin yok’ diyerek duruma tepki gösteriyor.

FİLME İNANAN KÖYE GELİYOR

Geceleri insanların gelip köyde video çekmeleri başta Muhtar Remzi Kethüda olmak üzere, köy sakinlerini çileden çıkardı. Köylerinin filmde bahsedilen Üç Çatallı Gölge Köyü olmadığını belirten Muhtar Remzi Kethüda “Burada eski ahbaza evleri var, burası terkedilmiş köy değil. Bu eski evlerin sahipleri dışarıda çalışıyor geldiklerinde evlerini tamir ediyor ya da yıkıp yenisini yapıyor.  Bizim Mezit köyünde kesinlikle cin olayı diye bir şey yok, terk edilmiş evde yok. Ben 40 yıldır buradayım. Ahbazlar 160 yıldır burada. Böyle bir olay yaşanmadı. Bir film sahnesinde ortaya atılmış bir şey var. Gençlerde buna kanarak buralara geliyorlar” dedi.

TARTIŞMALAR YAŞANIYOR

Gece yarısı video çekmek için gelenler ile Mezit Mahallesi sakinleri arasında tartışmalar çıktığını belirten Kethüda, “Video çekmek için gece 2 gibi gelenler var. Bu durumdan köy halkı olarak biz rahatsızız. Köyümüzün gençleri de bu durumdan çok rahatsız. Gece yarısı buraya video çekmek için gelenler ile köyümüzün gençleri arasında istenmeyen olaylar yaşanıyor. Buraya video çekmek isteyenler gündüz gelsinler, biz onları bilgilendirebiliriz. Gece gelince sıkıntı yaşarlar” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim