Büyükşehir yasası kapsamında mahalle statüsünü kazanan 91 köy ve 4 beldenin adayları, ilk kez ‘Mahalle Muhtarlığı’ mazbatası aldılar. 20 merkez mahallesi bulunan İnegöl’de 2014 yılı başında İçişleri Bakanlığı oluruyla mahalle olarak ihdas edilen Baykoca mahallesinde de ilk muhtar göreve getirildi.

116 MUHTARA MAZBATA

İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanıp imzalanan  116 Mahalle Muhtarlığı mazbataları, seçmenlerin teveccühü ile göreve seçilen Muhtarlara takdim edildi.

EN GENÇ MUHTAR

Mazbatalarını alan Muhtarlar arasında Karalar mahallesinin muhtarı, İnegöl’ün ‘En Genç Muhtarı’ unvanına sahip oldu.

Mazbatasını alan Karalar mahallesinin yeni muhtarı 30  yaşındaki Fatih Akar, İnegöl’ün en genç muhtarı olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Seçimlerde eski muhtar Şükrü Yılmaz’dan 17 farkla muhtarlık görevini aldım. Sonunda mahalle olduk. Daha önce referandum yapıldı. Köylümüz mahalle olamayı istemedi. Şimdi ise, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsünü kazandık. Hiç kimsenin yüzünü karartmadan, elimizden gelen hizmeti yapmaya çalışacağız. Oy veren vermeyen tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

EN YAŞLI MUHTAR

İnegöl’ün en yaşlı muhtarının ise, Osmaniye mahallesinin emektar Muhtarı Şaban Ergani olduğu bildirildi. 70 yaşında olduğunu ifade eden Şaban Ergani, ikinci dönem tekrar göreve seçilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, tüm seçmenlere teşekkür etti.

BİR ELMANIN YARISI

Akhisar mahallesi muhtarlığına aday olan Metin Kelebek ile 2014 yılı başında mahalle olarak ihdas ettirilen TOKİ konutları bölgesini içine alan Baykoca mahallesi muhtarlığına aday olan Recep Kelebek, ‘Kelebek Kardeşler’ olarak  ikisi de seçimden zaferle çıktı. İlk kez mahalle muhtarlığı görevi ile tanışan Kelebek Kardeşler, dün mazbatalarını aldılar.

Mazbatasını alan Metin Kelebek, “Yapılan seçimler sonucunda mahalle muhtarı olarak halkımın karşısına geçtim. Mazbatamı aldım. Bundan sonra mahallemize en iyi hizmetin gelmesi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

KARDEŞİMLE BİR ELMANIN İKİ YARISIYIZ

Seçimlere iki aday kardeş olarak girdiklerini hatırlatan Metin Kelebek, “Kardeşim Recep’de Akhisar mahallesinin üzerindeki TOKİ konutları bölgesinde oluşan Baykoca mahallesi muhtarlığına  aday olmuştu. İkimizde seçimlerden zaferle çıktık. Daha önceden TOKİ bölgesi Akhisar’a dahildi. Sonrasında orası da ayrı bir mahalle olarak ihdas ettirildi. Akhisar mahallesi iki parçaya bölündü ve iki mahalle oldu. Biz de kardeşimle bir elmanın iki yarısıyız. O kendi mahallesine, bende kendi mahalleme hizmet edeceğiz” dedi.

Baykoca mahallesinin ilk Muhtarı unvanına sahip olan Recep Kelebek ise, ağabeyi ile birlikte muhtar olmanın mutluluk verdiğini belirterek, mahallede yaşayan vatandaşlara, elinden gelen hizmetin en iyisini yapmak için çaba sarf edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim