İnegöl´deki tüm muhtarların tek çatı altında toplanmaktan memnun olduğunu ifade eden İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, birlik ve beraberliğin oluşturduğu güçle istedikleri hizmetleri almaya başladıklarını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle İnegöl´deki 116 mahalle muhtarın isim, resim, telefon numarası ve adres bilgilerinin yer aldığı afişi bastırdıklarını ifade eden İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, “Beklendiği gibi 1,5 yıldır takvimlere muhtarlarla alakalı bir isim listesi, telefon numarası, adres bilgisi gibi bir pano teşkil ettirecektik. Bu süreçte bir takım sıkıntılar yaşandı. Sürecin oluşmasında bize İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi birliğimizi, bütünlüğümüzü sağlamamız için büyük destek verdiler. Belediye Başkan Yardımcımız Adil Kansu büyük fedakarlıklar gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bağlı bulunduğumuz yerlere hizmet babında, temsil noktasında daha cesur, daha güvenli gideceğiz. Bu birlik ve beraberliğin oluşturduğu bir güç var. Bu güçle Bursa Kent Konseyi´ne İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı sıfatıyla gittim, ilgi gördüm ve hizmet babında istediğimizi aldık” dedi.

MUHTARLAR PRİM ÖDEMEKTEN DERTLİ

Muhtarların yaşadığı sıkıntıları da anlatan Kayman, “Sosyal güvencesi olmayan kardeşlerimizin sağlık yönünden ve kendi primlerini ödeyememelerinden dolayı primlerinin dernek tarafından karşılanması talebi var. Bunu siz basın yoluyla ilgili yerlere duyurmak istiyoruz. Adam primini ödeyemiyorsa, bunlar birikiyor ve bir noktadan sonra cezai işleme giriyor. Şuana kadar mahkemelik olan yok ama mağdur olanlar var. Beklenti içerisinde olanlar var. Genç arkadaşlarımız var, hiçbir sosyal güvenceleri yok. Maaşları da yetersiz kaldığından dolayı primlerini ödeyemiyorlar. Bugün için sağlık problemi yok ama 3 ay sonra ne olacağımız belli değil. Sigorta bedeli yaklaşık 400 TL civarında. Maaşımız ise 800 lira civarında. Yani maaşın yarısı sigorta bedeline gidiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim