IMA Türkiye Uluslararası Yönetim Asistanları Birliği kuruluş çalışmalarını tamamladı ve muhteşem bir organizasyonla üyeleriyle buluştu.
5 Ağustos 2020 Çarşamba günü Saat 18.30 SwissOtel Boshphorus ev sahipliğinde gerçekleştirilen IMA Türkiye 2023 Strateji Toplantısında Türkiye Ulusal Başkanı Menekşe Ahbab, yeni dönemde uluslararası bir dernek olarak organizasyon yapısını ve gelecek hedeflerini yönetim kurulu üyeleri,  üniversite öğrencileri ve yeni üye adayı olan yönetici asistanları ile paylaştı. IMA (Uluslararası Yönetim Asistanları Birliği) İcra Kurulu Başkanı Nina Auluna ve Başkan Yardımcısı Chantal Sneijker’ın canlı bağlantı ile katıldığı toplantıda Türkiye Ulusal Grubunu’nu tebrik ederek başarılar dilediler. IMA Türkiye Başkanı Menekşe Ahbab organizasyonun ev sahibi Swissotel Bosphorus Otel Müdürü Ahmet Özkan’a büyük katkılarından dolayı sahneye davet ederek teşekkür plaketi sundu. Sayın Ahmet Özkan özellikle pandemi döneminde Swissotel Bosphorus olarak en yüksek kalite ve hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürmeye devam ettiklerini ve bu dönemde bu toplantının gerçekleştirilmesinin iş dünyası ve sektör açısından önemini vurguladı.
Sevda Çelik Photography sahibi Sevda Çelik’in medya sponsorluğunu üstlendiği toplantıyı, Opera Çiçekçilik çiçek tasarımlarıyla ve Uzay Pastanesi IMA Türkiye için özel olarak tasarladığı muhteşem bir pasta ile renklendirdiler.


IMA Türkiye (Uluslararası Yönetim Asistanları Birliği) 22 Ekim 2016’da Kopenhag’da düzenlenen 42. Olağan Genel Kurul toplantısında 27. ulusal ülke olarak birliğe kabul edildi. Ulusal Başkanlığını Menekşe Ahbab, Finans Başkanlığını Melis Madakbaşı ve Halkla İlişkiler Başkanlığını Özlem Kılıç’ın yürüttüğü Türkiye Şubesi açılışını yapmak üzere gerekli tüm yurtdışı ve yurtiçi süreçlerini tamamlayarak, 7 Şubat 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı onayıyla faaliyetlerine başladı ve 13 Haziran 2020 tarihinde 70'den fazla ülkenin delegelerinin katıldığı IMA Konsey toplantısında resmi olarak kuruluşunu tüm dünyaya duyurdu.


1974 yılında Sonia Vanular tarafından kurulan IMA Uluslararası Yönetim Asistanları Birliği 30 ülkede, 3000 üzerinde üyesi ile aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir. IMA, üyelerine uluslararası network yanında, farklı çalışma kültürleri, dil ve yaşam stillerini meslektaşlarına deneyimletmek üzere her yıl 2 farklı ülkede en güncel konu ve dünyaca ünlü konuşmacıların yer aldığı konferans ve workshoplar organize etmektedir. Sosyal medyada aktif olarak fikir, deneyim ve ihtiyaçlarını paylasan üyeler, profesyonel yöneticilerin her alandaki ‘iş ortağı’ olduklarını göstermektedirler.


Bundan sonraki çalışmalarına sivil toplum kuruluşu olarak devam edecek IMA Türkiye Yönetim Kurulu üyeleri Deniz Güngör, Emine Kuşcu, Ferkat Kurultay, Hafize Tunalı, Melis Madakbaşı, Meltem Ertunç, Menekşe Ahbab, Nebiye Memigüven, Nihal Keskin, Özlem Kılıç, Özlen Köprülü, Semih Taşkın, Serpil Seifert, Sultan Danacı, Tuba Erdemir, Yeşim Solak’dan oluşmaktadır. 
Türkiye’de ilk kez bir Uluslararası Yönetim Asistanları ağı, mesleki çalışmaları aynı çatı altında bir araya getirerek, dijital çağda yeni bir meslek anlayışını iş dünyasına sunuyor.

Editör: TE Bilişim