MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından İnegöl Spor Lisesi bahçesinde hayata geçirilecek olan MÜSİAD Saime Sultan Bilim Sanat Merkezinin (BİLSEM) projesi kamuoyuyla paylaşıldı. Yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak merkez, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde İnegöllü öğrencilerin hizmetine sunulacak.

PROTOKOL İMZALANDI

MÜSİAD İnegöl Şubesi eski üyelerinden Necati Barışman tarafından başlatılan, daha sonra yaşanılan birtakım sıkıntılar nedeni ile yıllarca yapımı bekleyen inşaat, MÜSİAD İnegöl Şubesine aynı amaç doğrultusunda hizmet etmek üzere geçtiğimiz günlerde devredildi. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından oluşturulan komisyon tarafından resmi sürecin sonlandırılmasına yönelik çalışmalar neticeye kavuşturuldu. Yapımı MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından üstlenilen ve İnegöl Belediyesi tarafından onaylanan merkez için, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in girişimi ile Bursa Valiliğinde düzenlenen protokol ile resmiyet kazandı.

Konu hakkında açıklama yapan MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, “Şubemiz eski üyelerimizden olan Necati Barışman farklı nedenlerden dolayı inşaatı durdurmak zorunda kaldı. Kendisi ile şube olarak görüşmeler yaptık ve yeri şubemize devretti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve şubemizden yetkililerinde oluşturduğu komisyon çalışmalarını sürdürdü. Resmi işlemleri bitti ve düzenlenen protokol ile resmi anlamda çalışmalara start verdik. Merkezimiz zemin + 2 kat projeye göre 24 derslikli olacak şekilde anahtar teslim olarak yapılacaktır. Hedefimiz bir sonraki eğitim öğretim yılına yetiştirmektir. Projemiz yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak. Bu merkez ile artık İnegöl’de genç cevherlerimizi ve yetenekli öğrencilerimizi en iyi çalışma ortamlarında, bilim ve teknolojiyle iç içe güzel projeler yapacakları bir eğitim merkezine kavuşturuyoruz. İnşallah bu eğitim merkezimizde çocuklarımızın bütünsel olarak gelişimlerine şahitlik edecek, nice başarılı çalışmaları yaptıklarına tanık olacağız” dedi.

BİLSEM NEDİR?

BİLSEM olarak bilinen Bilim ve Sanat Merkezleri, özel yetenekli öğrencilere kapılarını açan ve onların içlerindeki cevheri ortaya çıkaran, ilgi ve becerilerini modern teknoloji ve kütüphane alt yapısı ile destekleyen eğitim yuvalarıdır.

Editör: TE Bilişim