Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi bir ilke imza atarak, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrenci ve öğretmenlerini, İtalya’nın Milano şehrinde gerçekleştirilen İSaloni Fuarı’na götürdü. İlk kez yurt dışına çıkma şansı yakalayan öğrenciler, sektörsel anlamda yaşanan gelişmeleri yakından inceleme fırsatı buldular.

İLK OLARAK 9 ÖĞRENCİ VE 3 ÖĞRETMEN FAYDALANDI

MÜSİAD İnegöl Şubesi’nin bu yıl “Benim Geleceğim Mobilya” adını verdiği proje hayata geçirildi. İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği projeden, ilk olarak 9 öğrenci ve 3 öğretmen faydalandı.

ÖĞRENCİLERİ, 4 GÜNLÜK ORGANİZASYONU DOLU DOLU GEÇİRDİ

İnegöl’de faaliyette bulunan SALONİ Mobilya firmasının sponsorluğunda, Milano’da düzenlenen Mobilya Fuarına götürülen Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya bölümü öğretmen ve öğrencileri, 4 günlük organizasyonu dolu dolu geçirdiler.

MÜSİAD İnegöl Şubesi  Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektör Kurulu Başkanı Cevdet Özsarı, İnegöl tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini, bu projeyi geleneksel hale getirip her yıl düzenleyeceklerini söyledi.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Sektörel anlamda öğrenci ve öğretmenlere yönelik ilk organizasyonu yaptıklarını ifade eden Özsarı, “Benim Geleceğim Mobilya Projesini çok önemsiyoruz.  Proje kapsamında 2014 yılından itibaren Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümüne olan ilgiyi teşviklerle geliştirmek istiyoruz. Öğrencilere verilecek burslar ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklerin yanı sıra, yurt dışı fuarlarına götürme sözleri verdik. Bu sözleri protokol imzalayarak resmiyete çevirdik. Şimdi verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

SALONİ  MOBİYA’YA TEŞEKKÜRLER

Projeyi İnegöl kamuoyuyla paylaşmalarının ardından taraflı, tarafsız herkesten tebrik aldıklarını belirten Özsarı, “İnegöl’ün desteğini yanımızda görmek bizi çok mutlu etti. Projeyi anlattığımız meslektaşlarımız, maddi ve manevi anlamda katkı sağlamaya başladılar. Biz özellikle MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak 9 öğrencimiz ile 3 öğretmenimizin İtalya gezisi masraflarını karşılayarak, sponsor olan SALONİ Mobilya firmasının sahibi Haluk Özbek ile öğrencilere burs anlamında katkı sağlayan İnegöllü mobilyacılar ve mobilya  yan sanayi firmalarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim