Müstakil Sanayici ve

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şube Başkanı Ahmet Güleç, sanayinin desteklenmesine yönelik teşviklerin, reel sektöre bir güven ve hız getireceğini belirterek, ''Özellikle stratejik sektörlerin üretimine yönelik desteklerle beraber, yatırım-üretim-istihdam-ihracat hedeflerini kapsayan teşvik mantığı reel ekonomi ile kurumsal bir eşgüdüm sağlayacaktır'' dedi.
Başkan Ahmet Güleç, yeni teşvik sistemine ilişkin yazılı açıklamasında, özellikle AB ülkeleri ve ABD, küresel krizin etkilerinden kurtulamamışken, Türkiye adına önemli bir atak ve yeni bir ivme olacağını düşündükleri bu desteklerin zamanlamasını yerinde bulduğunu ifade etti. Öncelikle, cari açığın azaltılması amacıyla ithalat bağımlılığı yüksek olan ara malı ve ürünlerin Türkiye'de yatırım ve üretiminin artırılmasını hedefleyen yeni teşvik sisteminin oldukça kapsamlı olması ve yerli üretime büyük destek vermesini olumlu bulan Güleç, yeni teşvik sisteminin bölgesel gelişmişlik farklılıklarını azaltmak amacının yanı sıra işbirliği, kümelenme ve ortaklık kültürünü desteklemesinin son derece yerinde olduğunu belirtti.
Güleç, şu görüşlere yer verdi: ''Bölgesel esneklik, il bazında mümkün olan değişkenlik, stratejik sektörlerin belirlenmesi, 2023 hedeflerine taşıyacak temel yatırım alanlarının desteklenmesi son derece anlamlıdır. Ancak, unutmamak gerekir ki, teşvikler hiçbir zaman amaç değil, birer araçtır. Ayrıca, bu teşviklerin uygulanma süreci de en az teşvik modelinin ortaya konması kadar önemlidir. Sanayinin desteklenmesine yönelik bu teşvikler, reel sektöre bir güven ve hız getirecektir. Bunun yanı sıra özellikle stratejik sektörlerin üretimine yönelik desteklerle beraber, yatırım-üretim-istihdam-ihracat hedeflerini kapsayan teşvik mantığı reel ekonomi ile kurumsal bir eşgüdüm sağlayacaktır. Özellikle stratejik yatırımların ciddi anlamda desteklenecek olması, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanların tamamlanması anlamında oldukça önemlidir''
Başkan Güleç, getirilen teşvikler ve kapsamına bakıldığında Türkiye olarak 2023 vizyonuna ulaşmak adına bir seferberlik başlatıldığını belirtti.

 

Editör: TE Bilişim