Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesinin 20 Olağan Genel Kurul Toplantısı 5. Mevsim Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Mehmet Döngel güven tazeledi.

Genel Kurul Toplantısına AK Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, Belediye Başkanı Alper Taban, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, oda ve dernek başkanları ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

MÜSİAD FİKRİ BİR ÜRETİM ÜSSÜDÜR

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel, “İnegöl için bugün sizlere on’larca güzel şey söyleyebilirim. Bu şehirde sadece fikirler üretilmez, bu şehirde sadece hayaller kurulmaz. İnegöl’ümüz; fikirlerin ve hayallerin gerçeğe dönüştürüldüğü cesur yürekli insanların şehridir… İş, aş umuduyla omuzuna çantasını atıp yollara düşülen bir yerdir İnegöl… 81 şehirden insanların göç edip kardeşçe yaşam sürdüğü küçük bir Türkiye’dir İnegöl… Ürettiği koltuğu, mobilyayı, tekstil ürünlerini hiç yorulmadan bıkmadan Birçok ülkeye ihraç edebilen ender bir ilçedir İnegöl… Dış ticaret rakamlarıyla on’larca şehri geride bırakan, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan bir ticaret şehridir İnegöl… Bu nedenle nüfusu 300 bine yaklaşan bu özel ve güzel şehirde, ülkenin en saygın işadamları derneğinin çatısı altında sizleri ağırlamaktan dolayı büyük onur ve gurur duymaktayız… MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak 25 yıldır hak yolunda bir an olsun durmadan, hep daha ileriyi düşünerek çalışan bir sivil toplum kuruluşunun Şube başkanı olmak şerefli bir vazifedir. Bu yolda bizimle birlikte yer alan, kurucularımıza, tüm kadim Şube Başkanlarımıza,  MÜSİAD düşüncesine fikren, kalben ve bedenen destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İş adamları derneği olarak üretime, eğitime ve insan gücüne daha fazla yatırım yapılması konusunda görüşlerimizi her fırsatta dile getiriyoruz, getireceğiz. Çünkü MÜSİAD fikri bir üretim üssüdür. Bizler görevimiz boyunca bu konuların takipçisi olarak İnegöl’ümüzün, Bursa’mızın ve ülkemizin ekonomik anlamda daha fazla gelişmesi noktasında var gücümüzle çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz. MÜSİAD kurulduğu günden, bugüne kadar değerleri doğrultusunda yürüttüğü faaliyetlerini yalnızca bir “İş Adamları Derneği” takvimiyle sınırlamamış, gerçek bir sivil toplum kuruluşu gibi şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için mevcut sorunları tespit etmek ve bunların çözümü için fikir üretmeyi de öncelikleri arasına almıştır” dedi.

Döngel konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bizler, ekonomik gelişmelerin yanında toplumun dertleriyle dertlenmek, milletimizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutmak için mücadele veriyoruz. Bunun yanında lobilerin karanlık yüzlerine ve oyunlarına boyun eğmeden, dikleşmeden dik duruyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da daha çok üretecek ve daha çok çalışacak, ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemi sürecinde üyelerimizle iletişimimizi koparmayarak, bu süreçte elimizden geldiği kadar sorunlarını, çözüm önerilerini ve taleplerini alarak rapor haline getirmiş, genel merkezimizin kurmuş olduğu Kriz Masası başta olmak üzere, sorun ve çözüm önerileri, ilgili kurumlara iletilmiştir. Bununla birlikte Yönetim Kurulu ve Üyelerimizle elimizi taşın altına koyarak, Vefa Sosyal Destek Gurubunda yer almış ve gerekli her türlü desteği vermiştir. Ülkemizin ekonomisi pandeminin de vermiş olduğu etkiyle çeşitli nedenlerle yıpratılmaya ve güçsüz düşürülmeye çalışılmaktadır. Her ne kadar müdahaleler olsa da, bizi biz yapan değerlere sarıldığımızdan dolayı ve ekonomik anlamda atılan adımların doğruluğuyla birlikte, bunların üstesinden geliyor, ülkemiz olarak koymuş olduğumuz hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Şehrimizin sosyal ve ekonomik potansiyeline baktığımızda, alternatif turizm türleri olan termal turizm, dağ turizmi, gastronomi turizmi, karavan park turizmi gibi birçok potansiyeli içinde barındırmaktadır. Tarımı, sanayisi ve üretimiyle göz doldurmaktadır. Özellikle Mobilya sektöründe önemli sayılacak derecede üretim yapmaktayız. Tüm bunların göstergesi olarak İnegöl ihracatta ülke sıralamasında 17. Sırada bulunmaktadır. İnanıyoruz ki, tüm kurumlarımız ile birlikte bu potansiyeli en iyi şekilde kullanacağız. Bugün burada 20. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Büyük bir özveriyle, yönetim kurulu toplantılarımızı, sayısız ticari ve sosyal faaliyet, üye ve kamu kurum ziyaretlerimizi gerçekleştirirken her zaman yanımda olan Yönetim Kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine bugün görev süresi dolan, yönetim kurulu üyeliğinden ayrılacak arkadaşlarıma da hassaten teşekkür ediyorum. İnşallah yeni bir yönetim yeni bir heyecan olacağına inanıyoruz.  Yeni dönemdeki hedeflerimiz; üyelerimizin dünya ile entegrasyonunu sağlamak, Üniversite-Sanayi İşbirliğinin daha da güçlenmesi için projeler geliştirmek, şehrimizin ve ülkemizin İmalatına, ihracatına ve istihdamına katkıda bulunacak projeler gerçekleştirerek, içe ve dışa dönük sosyal, kültürel faaliyetler yapmak sayabileceğim birkaç hedeflerimizdendir.”

MÜSİAD, ÜLKE MENFAATİNE ÇALIŞMA YAPAN ÖNEMLİ BİR DERNEK

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, "İnegöl son 15-20 yıldır yaptığı yatırımlarla sanayi şehri hüviyetine kavuşmuştur. Tarım alanında aynı şekilde. MÜSİAD’ın 1997 yılında kurucu üyeliğini de yaptım. MÜSİAD, ülke menfaatine çalışma yapan önemli bir dernek. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Görev alan arkadaşlara başarılar diliyorum." dedi.

İNEGÖL, EKONOMİK MODELE ÖRNEK BİR ŞEHİR

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bizlerde MÜSİAD’ın bir üyesiyiz. MÜSİAD ekonomiye yön veren önemli bir kuruluş. Üretmeye ihtiyacımız var. Dünya bir pazar. Bu pazarlara ulaşmak bizlerin işi. İnegöl, ekonomik modele örnek bir şehir. Bununla ne kadar övünsek azdır. Görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.

MÜSİAD, BEKLENENLERİ FAZLASIYLA VEREN ÖNEMLİ BİR KURULUŞTUR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, "Bende MÜSİAD’ın çalışmalarında görev aldım. Mutluluk duyuyorum. MÜSİAD, beklenenleri fazlasıyla veren önemli bir kuruluştur. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

MÜSİAD AİLESİNİN FERDİ OLMAKTAN DOLAYI GURUR DUYUYORUM

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de, "MÜSİAD ailesinin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. MÜSİAD 30 yıldır bölgesel kalkınmaya katkı sağlıyor. Kalkınma hamlesine destek sağlıyorsunuz. Gücümüze güç kattığınız için teşekkür ediyorum. İnegöl şubemiz de bir çok çalışmada farkını ortaya koyuyor. Benim geleceğim mobilya ve mobilyada kadın eli projeleri de çok önemliydi. İnegöl Bilsem okulumuz da bu sene açılacak. Bu konuda eğitime destek veren MÜSİAD yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da, “Sürekli gelişen bölgelerimizden biri İnegöl. Ülkemizin en büyük 3 iline yakın şehrimiz. Mobilyanın kalbi olan İnegöl, çok güçlü mobilya markalarına sahip. 1 milyar doları aşan dış ticaret hacmi. Sizleri tebrik ediyorum. Bu başarıyı daha ileriye taşımak adına bizlerde taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bizler, yeni iş geliştirme yöntemlerini takip etmek zorundayız. Yatırımcı avına çıkmamız gerekiyor. Bölgesel ekonomilerin oluşması gerekiyor. Şehirleri özgün değerleriyle kalkındırma ve markalaşma projemiz var. Sizler gibi değerleri firmaları desteklemek ve büyüterek şehirleri markalaştırmak istiyoruz. Bursa'yı Milano ile eşleştirdik. Rekabet oluşturup o yabancı illeri geçmek istiyoruz. Bu gelişmeyi yürütecek kuruluş biziz. Bu konuda komitelerimiz hazır. MÜSİAD, olarak tazelenme sürecini başlattık. Ülkemizin gelişmesi için her daim varız. Potansiyel yatırımcılarımı topluyoruz. 52 yatırımcı daha var. Faiz bizim kırmızı çizgimiz. İçimizdeki yatırımcılarımızı destekliyoruz. Kırsal kalkınmayı da desteklemek için proje başlattık. Bir çok projemiz var. Başarılı bir grafik çiziyoruz.  460'a yakın OSB'lere yatırım talebi var. Dışa bağımlılığı minimize etmemiz gerekiyor. Kısa süre sonra görevimi devredeceğim. MÜSİAD bir yuvadır. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından faaliyet ve denetleme raporları ayrı ayrı okunup ibra edildi. Tek listeyle gidilen seçimde oybirliğiyle başkanlığa Mehmet Döngel tekrar seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Fatih Öztürk, Bahri Sinan Yazaroğlu, Osman Yılmaz, Metin Tahirler, Mustafa Coşkun, Emir Akıskali, Samet Kızılarslan, Hakan Bilgiç, Köksal Aydın, M.Serdar Nalcı, Cemil Derman, İlker Akgüller, Cihan Bozacılar ve Melih Koşarer seçildi.

Editör: TE Bilişim