Düzenlenen protokol bayramlaşmasına, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Jandarma Komutanı Uğur Baş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Müftü Bayram Canbey, siyasi partilerin temsilcileri, oda, dernek, vakıf ve kooperatif başkanları ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

İNEGÖL VE TÜRKİYE OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ

Bayramlaşmanın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Dolu dolu bir ay geçirdik. Bizler böyle güzel bir Ramazan icra ederken, bazı ülkelerde acı ve gözyaşı vardı. İlçemiz ve ülkemiz konu ile alakalı çok duyarlı davrandı. Acı çeken Müslümanların yanında yine Türkiye ve Türk insanı vardı. Bu konuları protesto edip gündeme getirdiler. Bu mübarek günlerde bu acıların en kısa zamanda sona ermesini diliyoruz. İlçemizde Ramazan ayı farklı kurum ve kuruluşların gayretleri ile dolu dolu kutlandı. Özenle hazırlanmış programları gördük. Bu konuda İnegöl ve Türkiye olarak çok şanslıyız. Biz de belediye olarak Ramazan Sokağı ve Mahalle Konaklarındaki iftarlarımızın yanı sıra, erzak dağıtımları yaptık. Biz meclis üyesi arkadaşlarımız ve sponsor işadamlarımız ile birlikte 4 farklı ülkede iftar programlarına da katıldık. Gittiğimiz ülkelerde iftarlar verdik ve erzak dağıtımları gerçekleştirdik. Gittiğimiz ülkelerde gördüğümüz manzara yüreğimizi burktu. O ülkelerin durumunu görünce halimize şükrettik ve daha yapacağımız çok şey olduğunu da anladık. Ben buradan bize sponsor olan işadamlarımıza, önemli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak aracılık ettik. Finans kısmını ise işadamlarımız karşıladı. Yaptıkları yardımlarla bizlerin yüzlerini ağarttılar. Yurt dışındaki ülkelere de yardım ettiler” dedi.

Bayramda bombaların altında ailelerini kaybetmenin korkusuyla yaşayan Müslümanların olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bu saldırıların, bu katliamların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz. Müslüman dünyasına barış ve huzurun gelmesini diliyoruz. Bu vesile ile tüm İslam aleminin bayramının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNİ ÖLDÜRÜYOR

1 ay önce Ramazan Sokağı açılışı ile Ramazan ayını karşıladıklarını belirten Kaymakam Ali Akça, “Bizim insanımız Ramazan ayını ve bayramları seviyor. Hayırlısı ile sağ salim Allah bizi bayrama da yetiştirdi. Bizim insanımız, Ramazan ve Bayramları ayrıca paylaşım ve dayanışma ayı olarak görüyor. Ramazan ayında insanlarımız bir araya gelirler ve manevi duyguları en üst seviyeye çıkar. Ülkemizde Ramazan dolu dolu ve huzur içerisinde geçti. Ortadoğu'da savaş ve zulmün hakim olduğunu üzülerek görüyoruz. Müslümanlar birbirlerini öldürüyor. Allah onları ıslah etsin. Diğer yandan İsrailliler kadın, çocuk demeden Müslümanları öldürmeye devam ediyor. Ve dünyanın hakimleri de onları seyrediyor. Biz biliriz ki, bayramlar en çok çocuklara yakışır. Bizleri yaratan Cenab-ı Hak, o zulmü çocuklara yapanlara karşılığını bir şekilde ödetecektir. Ben sevdikleriniz ve dostlarınızla herkese iyi bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bayram konuşmalarının ve tebrikleşmenin ardından protokol üyeleri,  sırasıyla İnegöl Belediyesi Huzurevini, İlçe Jandarma Komutanlığını, İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve Yenice Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

 

Editör: TE Bilişim