Süleymaniye mahallesi dış sahalar mevkiindeki alanda yapım çalışmaları devam eden ve fiziki anlamda bitme noktasına getirilen İnegöl Devlet Hastanesinin 300 yatak kapasiteli yeni binasında incelemelerde bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, otopark konusunda bazı sıkıntıların olduğunu gözlemlediğini söyleyerek, sorunun halledilmesini istedi.

GELİŞMİŞ PROJE

Dün, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve  İnegöl Devlet Hastanesi CEO’su Dr. Halil Karahan’ın da katıldığı  incelemelerin ardından bir konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, “Hastanemiz son aşamasına geldi. Hastanemizi açılış öncesi ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde tamamlamak için yerinde inceledik. Bizim açımızdan çok güzel bir proje. Hastane odalarının, koridorlarının geniş. Bizim üçüncü jenerasyon dediğimiz gelişmiş projelerinden bir tanesi. Hem İnegöl’e hem de bölgemize hasta hizmetleri için çok güzel katkılar sunacak. Bir an önce hastanemizi açabilmek için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

HEDEF TEMMUZ ÖNCESİ

Müsteşar Tosun konuşmasını şöyle sürdürdü; “Arkadaşlarımız 2014 yılı Temmuz ayına kadar yetiştireceklerini söylediler. Zannediyorum, Temmuz ayından önce bitirme gayretindeyiz. Temmuz ayı başını bile bulsak çok iyi bir süreç ve zaman. Bu işlerde ne zaman neyin karşınıza çıkacağı belli olmaz. Mevsim itibariyle de inşaatın hızlandığı süreç. Örneğin; biz ev aldığımız zaman belki 6 ayda malzemesini diziyoruz. Bu kadar büyük bir bina, 500 evlik yer var. O kadar çok malzeme hazırlığı olacak. Bakanlık olarak parasal anlamda eksikliğimiz yok. Mevcut hastanemizde iş görebilecek cihazlarımızı mutlaka kullanacağız. Onları heba edemeyiz. Bu kadar büyük bir hastaneye mevcut cihazların yetmesi söz konusu değil. Ciddi takviyeler yapacağız. Hastanenin projesi açısından oldukça iyi olduğunu gördük. Devletimiz, bu kadar güzel yatırımlar yapıyor. Bunun hakkını da verebilmemiz lazım. İnegöl’e çok uzun süre yetebilecek modern konsepte hastaneye kavuşulmuş oluyor”.

BURSA’NIN EN MODERN HASTANESİ OLACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Yüzde 90’ın üzerinde tamamlanmış ve tamamen bitmesine ise iki ay kalmış hastane binamız İnegöl’ümüze hizmet verecek. Allah kısmet ederse, 65 milyon TL’lik yatırımla İnegöl’e 300 yataklı, içerisinde 50 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesinin yer alacağı modern bir hastaneyi kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Sağlık Bakanlarımızdan çok destek aldık. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan İnegöl Devlet Hastanesi yeni binasını hemşerilerimize hizmet vermesi için, bir an önce açmak istiyoruz. Allah kısmet ederse, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bu hastaneyi devreye almak ve hemşerilerimize hizmet vermesini sağlamak arzusu içerisindeyiz. Sadece İnegöl’de değil, Bursa’nın en modern hastanesi olarak, çevre il ve ilçelere de hizmet verecek. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

ÇOK KOLAY ÇÖZERİZ

Milletvekili Şahin, Müsteşarın ilettiği otopark ile alakalı sorunu da değerlendirerek,  “Çözülür. Bunlar çözülemeyecek meseleler değil. Yerel idare olarak İnegöl Belediyesi imkanlarını kullanarak genişleme alanlarımız var. Otoparkı oluşturabiliriz. Ani bir kararla yapabiliriz. Çok kolay çözeriz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim