İnegöl’de mutasyonlu virüs vakası artış gösteriyor. Normalleşme sürecinin yaşandığı dönemde İnegöl’de mutasyonlu virüse son olarak İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen yakalandı. Bursa’da risk grubunda 3. sırada yer alan İnegöl’de mutasyonlu virüs vakasında ki artış yetkilileri tedirgin etmeye başladı. Vaka sayısında artışın devam etmesi halinde İnegöl’de bir dizi önlemlerin alınması beklenirken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
VAKA SAYILARINDA ARTIŞ!
Geçtiğimiz Şubat ayında İnegöl’de ilk defa görülen mutasyonlu virüs vakasının ardından son olarak İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen’in eşi ve çocuğu da yakalandı. Bulaşıcılığı iki kat fazla olan mutasyonlu virüs nedeniyle bazı il ve ilçelerde tedbirler sıkılaştırılırken, İnegöl’de görülen ikinci vaka sonrası tehlike çanları çalmaya başladı. Uzmanlar, gerekli önlemler alınmazsa İnegöl’de vaka sayısında ki artışın kaçınılmaz olacağını söylüyor.
VATANDAŞ YASAK DİNLEMİYOR
Özellikle yasakların esnetilmesiyle yapılan akraba ziyaretleri, yasak olmasına rağmen evlerde yapılan nişan ve söz gibi etkinlikler, vaka sayılarında artışa neden oluyor. Uzmanlar tarafından yapılan çift maske ve sosyal mesafenin arttırılması uyarılarına karşın, cadde ve sokaklarda yaşanan endişe verici görüntüler İnegöl’de vaka artışının kaçınılmaz olduğunu gözler önüne seriyor.
3. SIRADAYIZ
Bursa ilçeleri arasında Nilüfer ve Osmangazi’den sonra vaka sayıları oranında İnegöl üçüncü sırada yer alıyor. Her yüz bin nüfusta görülen haftalık vaka sayısı olarak Bursa 58’lerde yer alırken, İnegöl’de bu rakamın 65’ler civarında olduğu tahmin ediliyor.
BÖYLE DEVAM EDERSE…
Kontrollü normalleşme süreci ilk açıklandığı Sarı renkli (orta riskli) grupta yer alan Bursa, son açıklanan rakamlarda Turuncu renkli (yüksek riskli) iller arasına girdi. Vaka sayıları düşmezse Bursa’da önümüzdeki hafta Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması ile 65 yaş ve üzeri ve 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı da geri gelecek.

Editör: TE Bilişim