Emekli olan İlçe Müftüsü Bayram Canbey’in yerine 2015 yılında Şuhut İlçe Müftülüğü’nden İnegöl’e atanan müftü Kazım Güzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararname ile Uşak İl Müftülüğüne atandı. İnegöl’den ayrılacak olan Müftü Kazım Güzel için Din Görevlileri Derneği tarafından veda yemeği verildi.

Osmanlı Düğün Salonunda gerçekleştirilen yemeğe Kaymakam Şükrü Görücü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkanı Alper Taban, İl Müftüsü İzani Turan, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, din görevlileri ile kuran kursu öğreticileri katıldı.

HEP BİR DAVASI VARDI

Veda yemeğinde konuşan Müftü vekili Dr. Ömer Faruk Atan, Müftü Kazım Güzel’in İlçe Müftülüğü görevindeyken Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle terfi ederek Uşak İl Müftülüğüne atandığını söyledi. Veda konuşmalarının zor olduğunu aktaran Atan, “4 yıl boyunca müftümüzle birlikte mesaide bulunduk. Gecesini gündüzüne katan, dur durak bilmeyen, bitmeyen enerjisiyle, ilmi ve güler yüzlülüğüyle bizlere hep önderlik ve rehberlik etti. Müftü beyin hep bir davası vardı. Müftü beyin, hiç bitmez ve tükenmez bir enerjisi vardı. Müftü bey İnegöl’e büyük katkılarda bulundu. İnegöl, maddi ve manevi olarak her yönüyle bereketli bir coğrafya” dedi.

ÇALIŞMALARINDAN MUTLU OLDUK

İl Müftüsü İzani Turan ise, “Müftümüz başarılı çalışmalara imza attı. Yılmadan ve usanmadan mensubu olduğu kuruma, gece-gündüz demeden çalışarak katkı sağladı. Bu manada kendisini hep takdir ettik. Çalışmalarından mutlu olduk. Mensubu olduğumuz kurum çok önemli. Bu kurum adeta devletin bizatihi kendisidir. Çünkü biz işimizin yüzde 25’ini devletle yaparız, yüzde 75’ini de halkımızla yaparız. Müftümüze yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

GURURLUYUZ VE MUTLUYUZ

Müftü Kazım Güzel’in Uşak’a il müftüsü olarak uğurlandığını belirten Belediye Başkanı Alper Taban, “Gururluyuz ve mutluyuz. Yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni aldığı görevinde de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Müftümüze hizmetleri için teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

İNEGÖLLÜLER İLE İNEGÖL’DE YAŞAYANLARLA GURUR DUYUYORUZ

Müftü Kazım Güzel’e hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi takdim eden Kaymakam Şükrü Görücü, “Ben İnegöl’de göreve başlayalı 6 ay oldu. Burukta olsa müftümüzü uğurluyoruz. Ayrılıklar sevgileri pekiştirir. İnsanların gönlünde taht kurabiliyorsanız zaten unutulmaz olursunuz. İnegöl tam birlik, beraberlik ve kardeşlik şehri. İnegöllüler ile İnegöl’de yaşayanlarla gurur duyuyoruz. İnegöl’de çalışmak isteyen ben işsizim diyemez. İnegöl’de işsizlik sorunu yok. Müftümüze hizmetleri için teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

BEN İNEGÖL’Ü SEVDİM

Yemeğe katılanlardan helallik isteyen müftü Kazım Güzel yaptığı veda konuşmasında, “Ben sizleri yüreğimde götürüyorum. İnanıyorum ki sizin gönlünüzde yer ettim. Sevmeye sevilmeye çalıştık. Ben İnegöl’ü sevdim. Burada çok destek gördük. İnegöl’de görevde bulunduğumuz sürede 20 caminin yapımına başladık, kimisi açıldı kimisinin ise inşaatı sürüyor. Rabbimize şükür 3 kuran kursu 9’a kuran kursuna çıktı. Ben hepinize ve tüm İnegöl’e hakkımı helal ediyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Güzel'e yeni görev yerinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile din görevlileri Müftü Kazım Güzel’e çeşitli hediye takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilişim