İnegöl Belediyesi’nin açtığı enstrüman ve resim kursu atölyelerinde eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nde eğitimin yapıldığı atölyelere Belediye Başkanı Alper Taban ziyarette bulundu.

Sanatın insan ruhunun inceliklerine dokunduğunu, yeteneklerin keşfinin insanların hayatlarına ahenk sunduğunu belirten Belediye Başkanı Alper Taban;  “İnegöl Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarımız devam ediyor. Kayıtlar 2-30 Eylül arasında alınmıştı. 2019-2020 eğitim öğretim yılında açtığımız korolarımız ve enstrüman kurslarımız eğitimlerine başladı. Bizlerde kursiyerlerimizi ziyaret etmek istedik. Müzik atölyelerinde; Türk Sanat Müziği Korosu, Çocuk Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği, Çok Sesli Gençlik Korosu, Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu ve Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu gibi kurslarımız yer alıyor. Enstrüman kurslarında ise; Bağlama, Yetişkin Keman, Çocuk Keman, Yetişkin Gitar, Çocuk Gitar, Ney, Çocuk Piyano, Ritim, Yan Flüt var. Resim ve halk dansları kurslarında sanatsal eğitimlerimizin olmazsa olmazlarını oluşturan Çocuk Resim Atölyesi, Halk Dansları, Drama ve Tiyatro alanlarında da kurs kayıtlar aldık ve eğitimlerimize başladık” açıklamasında bulundu.

Kursiyerlerle sohbet eden, drama öğrencilerinin oyunlarına katılan ve atölyeleri gezen Başkan Taban; “Sanatın ruhundan beslenen nesillerle geleceğe yürüyoruz. Enerjilerinin sanatın kimliğiyle buluşmasından, notalara ve renklere ruhlarını katıyor olmalarından mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, sanatla olan bağlarının daim olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim