İnegöl Müzik Derneği

İnegöl Müzik Derneği Basın Sözcüsü Cem Taşkıner, dün düzenlediği basın toplantısında 5 Ekim 2009 tarihinden Enstrüman ve Koro Eğitim kurslarının başladığını belirterek derneğin yeni sezon çalışmalarının 19 Ekim 2009 tarihinde start alacağını bildirdi.

İnegöl Müzik Derneğinin 20 yıllık geçmişiyle gerçekleştirdiği müzikal etkinlikler neticesinde İnegöl’ün önde gelen dernekleri arasında yer almayı başardığını ifade eden Basın Sözcüsü Cem Taşkıner, özellikle düzenlenen Türk Sanat Müziği konserleriyle önemli başarılara imza attığını kaydetti.

Dernek bünyesinde açılan kurslar hakkında bilgiler veren Cem Taşkıner, “Ud, Keman, Bağlama kurslarına katılmak isteyenler ile derneğimizin Türk Sanat Müziği çalışmalarına katılmak isteyenler, Belediye Kültür Sarayı üçüncü katında yer alan dernek merkezimize gelerek kayıtlarını yaptırabilirler. İnegöl’de olduğu gibi İnegöl dışında da hatta yakın tarihte Pendik’te konserlerimiz oldu. Derneğimizle birlikte Tarihi İnegöl Mehteri ile konserler verdik. Türk Müziğinin İnegöl’de sevilmesi adına, yaşatılması adına mücadelemiz sürmektedir. Gençlerimize, çocuklarımıza Türk Sanat Müziğini sevdirmek istiyoruz. Gençlik ve Çocuk Korosu ile ilgili çalışmalarımız bu yılda sürecek. Türk Halk Müziği koromuzu bu yılda oluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili gelecek talebe bağlı olarak, Halk Müziği Korosu da oluşturma niyeti içerisindeyiz” diye konuştu.

Cem Taşkıner, 19 Ekim 2009 tarihinde başlayacak olan koro çalışmalarına katılmak isteyenlerden müzik bilgisi sorgulanmadığını söyleyerek, müzik severleri koro çalışmalarına dinleyici ve izleyici olarak da davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim