1988 yılında 20 sana

1988 yılında 20 sanatsever tarafından Ünal Rubacı’nın Başkanlığında kurulan ve şuanda Sadettin Çakır’ın Başkanlığındaki yönetim tarafından faaliyetleri sürdürülen İnegöl Müzik Derneğinin 2009-2010 yılı dönem çalışmaları, geçtiğimiz Pazartesi akşamı saat 20.00’de dernek merkezinde başladı.

Dernek binasında yapılan sezonun ilk Türk Sanat Müziği çalışmasına korist ve solistler ile  enstrüman ekibinin tamamı  katılırken, yıllardan beri Şef olarak hizmet veren Erdinç Çelikkol’un rahatsızlığı nedeniyle, bu yıldan itibaren koro çalışmalarının Diler Yalaza’nın  Şefliğinde sürdürüleceği bildirildi.

İnegöl Müzik Derneği Başkanı Saadettin Çakır, dernek çalışmalarından önce yeni dönemde şeflik görevini üstlenecek olan Diler Yalaza’ya ve 4 yıllık Bursa Büyükşehir Belediyesi Devlet Konservatuarını başarılı ile tamamlayan Müzik Derneği solisti Zuhal Parlar’a çiçek takdim etti.

İlk çalışmaların ardından Dernek merkezindeki makamında bir basın toplantısı düzenleyen İnegöl Müzik Derneği Başkanı Saadettin Çakır, Türk Sanat Müziği, Tasavvuf Müziği ve Halk müziği konserleri yanında enstrüman kursları da verdiklerini bildirerek, Türk Sanat Müziği çalışmalarına tam kadro ile en iyi şekilde başladıklarını belirtti. 

Bursa’da ikamet eden Erdinç Çelikkol’un rahatsız olduğu için yeni dönemde Diler Yalaza’ın şefliğinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten İnegöl Müzik Derneği Başkanı Sadettin Çakır, Çelikkol’a şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Türk Sanat Müziği koro çalışmalarımız başladı. Halk Müziği Korosu ve Enstrüman Kursu kayıtlarımız da sürüyor. Sanat Müziği çalışmalarımız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Pazartesi ve Çarşamba akşamları şefimiz Diler Yalaza yönetiminde gerçekleştirilecektir. Şefimiz Diler Yalaza, geçmişte Gençlik ve Çocuk Korolarını çalıştırmış aynı zamanda büyükler korosunun festival konserlerinde de tasavvuf konserlerinde de şeflik görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Koro çalışmalarımıza Türk Sanat Müziğini seven herkesi davet ediyorum. Desteklerinden dolayı da ilçe halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim