İnegöl´ün tarihinde örneğine rastlanılmayan bir ilki Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Ramazan ayında gerçekleştirdi. Okulun bahçesinde öğrenciler ve veliler olmak üzere bin 200 kişiye iftar verildi.

Hayırsever işadamı Tarık Celaloğlu tarafından kızı tarafından yaptırılarak 2014-2015 eğitim öğretim döneminde hizmete açılan Naire Çikayeva Anadolu Lisesi bir ilki gerçekleştirdi. Hayırsever Celaloğlu ailesi tarafından öğrencilere ve velilere yönelik birinci geleneksel iftar programı okulun bahçesinde düzenlendi. Birincisi düzenlenen ve bin 200 kişinin katılım gösterdiği iftarın her yıl düzenleneceği bildirildi.

Geçtiğimiz Cuma akşamı okulun bahçesinde düzenlenen iftara Belediye Başkan vekili Turgay Yel, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, bazı okul müdürleri, öğrenciler ve veliler olmak üzere toplam bin 200 kişi katıldı.

İNEGÖL´DE BİR İLK

İftarın ardından konuşma yapan Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi, “Bu okula geldikten sonra bu tür okullarda çalıştığım dan dolayı mutlu olduğumu daha önce de ifade etmiştim. Ne mutlu bize ki İnegöl´de öğrencisiyle, öğretmeniyle ve velisiyle iftarı yapılmanın mutluluğu yaşayan ilk okul olarak bu geleneksel iftarı başlatıyoruz. Hayırseverimiz Tarık Celaloğlu sayesinde bir iftar yapıyoruz. Celaloğlu ailesi buraya gelemediler. Selamlarını iletiyorlar.” Dedi.

Editör: TE Bilişim