Yıldırım Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bayraktar’ın gündeme getirdiği İnegöl Belediyesi’nin yapmayı düşündüğü Nakliyeciler Sitesi projesine İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası talip oldu. Oda Başkanı Bahattin Korkmaz kendilerine yer gösterilmesi halinde projeyi 6 ayda tamamlamayı vadetti.

Küçük Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 5 dönümlük alan üzerinde geçişi olarak yapılması planlanan nakliyeciler sitesi projesi gerekli desteği bulamadı. Başta Pazartesi Pazaryeri ve Gazimagosa Caddelerinde yaşanan trafik yoğunluğunu ve görsel kirliliği ortadan kaldırmayı hedefleyen İnegöl Belediyesi, uzun vadede ise tüm nakliye firmalarını içine alan büyük bir site projesi üzerinde çalışıyordu.

Ancak alınan pansuman niteliğinde ki karar eleştirilere neden oldu. Gerek mobilyacılar, gerekse de nakliye firmalarının karşı çıktığı bu durumu gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bayraktar yazdığı köşe yazısıyla gündeme taşımıştı.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR ETTİ

Yayınlanan köşe yazısının ardından bir açıklama yapan İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, İnegöl Belediyesi’ne teşekkür etti.

Nakliye firmalarının bir çatı altında toplanması yönünde alınan kararın takdire değer olduğunu dile getiren Korkmaz, “Biz bu haberi aldığımızda inanılmaz heyecan duyduk. Başlı başına bu bir teşekkürü hakkediyor. Gerçekten de İnegöl’ümüze yakışmayan görüntüler var. TIR ve kamyonlar sanayimizde ciddi sıkıntılara neden oluyor. Belediyemiz bize geçişi bir projeden bahsetti. Bizler küçük sanayi sitesinde böyle bir çalışmanın sağlıklı olmayacağını kendilerine ilettik. Belediye Başkanımız toplantılarda bize 100 dönümlük bir yer çalışması olduğunu iletti. Pansuman bir tedbir beraberinde yeni sorunlara neden olacaktır. Eğer bize 100 dönümlük bir yer gösterilirse oda olarak bu yere talibiz. Hem Belediyemizi bu yükten kurtarırız hem de İnegöl’ü rahatlatan bir çalışmaya imza atarız” diye konuştu.

6 AYDA YAPARIZ

Geçici değil kalıcı bir eser yapmanın daha iyi olacağını söyleyen Korkmaz, “Ben belediyenin uzun vadede yapmayı düşündüğü projeyi arkadaşlarımla paylaştım. Her birimiz bu yerin nakliye firmalarının sağlıklı bir şekilde hizmet verebilecekleri bir dizayn ile yapılmasını uygun buluyorlar. Hatta bu projeye biz talip olalım dedik. Eğer bu konuda onay verirlerse 6 ayda nakliyeciler sitesini kurarız. Tamamlandığında Türkiye’nin örnek sitelerinden biri olur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim