İnegöl’de ki resmi ve özel ortaokul öğrencileri arasında öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularını geliştirebilmek ve toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Genel Kültür ve Bilgi Yarışması finali geçtiğimiz Çarşamba günü Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Daha önce yapılan ön elemede ilk 6’ya girme başarısı gösteren TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, finallerde yarışma hakkı kazandı. Genel Kültür ve Bilgi yarışması finalinde normal sorular sonunda Özel Okyanus Kolejiyle birlikte birinciliği paylaştı. Yarışmada birinciyi belirlemek üzere yedek sorulara geçildi ve 3 soru sonunda TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, yarışmayı 2. olarak tamamladı. Bu sonuca göre TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, yarışmaya katılım sağlayan devlet okulları içersinde birinci olurken, tüm okullar arasında ise ikinci olma başarısını gösterdi. Yarışma sonunda dereceye girme başarısı gösteren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plaket takdim edilerek ödüllendirildi.

TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Talip Yediyıldız, öğrencileri tebrik ederek, “Bu başarı tesadüf olmadı. Öğrencilerimizin kapasitesinin yanı sıra okulumuzda yaklaşık 4 aydan beri planlı şekilde çalışıldık. Emeği geçen öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Velilere seslenerek okullarının sürekli yükselen bir başarı grafiğine sahip olduğunu söyleyen Yediyıldız, velilerin 5. sınıftan itibaren öğrencilerini okula yönlendirmelerinin çocukların geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayarak, okullarında öğrenim gören öğrencilerin başarı seviyelerinin sürekli artış gösterdiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim