Okullar bölgesindeki İnegöl Spor Lisesi bahçesinde düzenlenen yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı protokol üyeleri ve öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

İnegöl Spor Lisesi´nde yangın olduğu ihbarını alan İtfaiye ekipleri, tüm ekip ve araçları ile belirtilen bölgeye sevk edildi. Temsili okul yangınında içeriden ve dışarıdan müdahalenin yanı sıra, okulda mahsur kalan öğrenciler merdivenli araç ve hava yastıkları ile kurtarıldılar.

ALEV ALEV YANDI

Okul bahçesindeki temsili ev yangınında alevler, yaşanan patlamalara rağmen itfaiye ekiplerince başarılı bir müdahale ile kısa sürede söndürüldü. Ekipler, yangının ardından sürücünün sıkıştığı yaralamalı kazaya müdahale ettiler. Şoför mahallinde sıkışan sürücü, İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri tarafından titiz bir çalışma sonucunda sıkıştığı yerden kurtarıldı.

BAYRAĞIMIZ GÖKLERDE

İzleyenlerden yoğun alkış alan tatbikat, 20 metre yükseklikten itfaiye personelinin Türk Bayrağını açıp ip üzerinden kayarak inmesiyle son buldu. İtfaiye eri, Türk bayrağını öperek Kaymakam Ali Akça´ya teslim etti.

Nefes kesen tatbikatın ardından itfaiye ekiplerini tebrik eden Kaymakam Ali Akça, “Öncelikle İtfaiye Haftanızı kutluyorum. Tabii bugün bizlere sunmuş olduğunuz gösteriler, gerçek hayatta karşılaşmak istemediğimiz şeyler. Allah bizleri bu tür sıkıntılı durumlardan inşallah uzak tutar. Bu tip olayların bizden uzak olması bir temennidir ama bizimde insan olarak yapmamız gereken bir takım hususlar olduğunu, uymamız gereken bir takım kurallar olduğunu değerlendiriyorum. Bu kurallara uyduğumuzda, yapmamamız gereken şeyleri yapmadığımızda bu tip sıkıntılarla belki karşılaşmayacağız. Ama karşılaştığımızda da sizler gibi olaylara seri bir şekilde müdahale eden teşkilatları da destekleyeceğiz” dedi.

DİKKATLİ OLUN

Kaymakam Akça, “Bugün ki programı o kadar hızlı yaptınız ki, hangisini izleyeceğimi şaşırdım. Bir taraftan yangın söndürme işlemleri, bir yandan yaralıların tahliyesi, bir yandan söndürme çalışmaları, trafik kazası neticesinde yaralının kurtarılması noktasında yapmış olduğunuz çalışma, göstermiş olduğunuz performans, gerçekte böyle bir olayla karşılaştığımızda sizlerin ne kadar hızlı, ne kadar seri bir şekilde olaylara müdahale edeceğinizi bizlere gösterdi. Allah varlığınızı kuvvetlendirsin diyorum. İtfaiye haftanızı bir kez daha tebrik ediyorum. Olaylara müdahale anlamında özellikle dikkatli olmanızı arzu ediyorum. Neticede olaylara müdahale ederken, gerek yaralanan, gerek hayati anlamda bir takım tehlikeler yaşayan, bir takım arkadaşlar olduğunu biliyoruz. Bu noktada kazadan, beladan sizlerin uzak olmasını temenni ediyorum” dedi.

Törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İtfaiye Müdürü Adnan Aydın, bazı kurum müdürleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. 

Editör: TE Bilişim