İnegöl Belediyesi Şantiyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü İşçi Lokalinde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, AK Parti İlçe Yönetimi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ile belediye çalışanları ve kursiyerler katıldı.

Nitelikli iş yapmak için sertifika şart diyen Aktaş, “Bu şehre hizmet ediyorsak artık işimizi daha verimli ve halkımıza yakışır bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bu mana da düzenlenen bu kursumuzun önemli bir aşama olduğunu düşünmekteyim. Hepimiz daha donamlı olursak, belediyemiz daha güçlü olur dolayısıyla da İnegöl daha güçlü olur” vurgusu yaptı.

“1250 KURSTA 32 BİN VATANDAŞIMIZA BELGE VERDİK”

Gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, “1 Eylül itibariyle İnegöl Halk Eğitim Merkezi olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Geçen yıl 1250 kursta 32 bin vatandaşımıza belge verdik. Tabi Halk Eğitim Merkezimiz bu kursları tek başına yapmıyor. Bu kursların yapılmasında en büyük destekçimiz İnegöl Belediyesi. Bu kursların büyük çoğunluğunu İnegöl Belediyesi ile birlikte yapıyoruz. Özellikle İNESMEK adı altında İnegöl Belediyesinin birçok kurs merkezinde beraberce İnegöllü hemşerilerimize bu kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca oda, STK, dernek ve vakıflar ile birlikte düzenlediğimiz kurslarda mevcuttur” dedi.

18 KİŞİ SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI

“Bir meslek kursu olan Bahçıvanlık Kursumuzun sertifika töreni için bugün bir araya geldik” diyen Özdemir, “Kursiyerler 784 saat boyunca bahçıvanlık ile ilgili her türlü teori ve pratik bilgilere sahip oldu. 15 Şubat-22 Temmuz tarihleri arasında devam eden kursumuzda 18 kişi sertifika almaya hak kazandı. Bu kursun gerçekleşmesinde emeği geçen bize her konuda yardımcı olan başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve şube müdürlerimize, bu kursu veren öğretmenlerimize ve kursumuzu başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

“NİTELİKLİ BİLGİLİ VE BİLİNÇLİ İNSAN OLMALIYIZ”

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik ise, “Bugün sertifika almayı hak kazanan kursiyerlerimizi kutlarım. Artık bu memlekete nitelikli, bilgili ve bilinçli insanların olması gerektiğini geçte olsa anladık. Artık bir inşaat ustası bile sertifika almadan inşaat işi ile uğraşamayacak. Dolayısıyla bir bahçıvanda artık sertifikalı olarak işinin ehli bir çalışan olarak ağacı yanlış budamayacak işini daha nitelikli bir şekilde layıkıyla yapacak” dedi.

BAŞKAN AKTAŞ´A TEŞEKKÜR

“İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Belediye ile birlikte birçok çalışmaya imza atıyoruz” diyen Çelik, “Gerçekten bu konuda belediyemizin önemli çalışmaları var. Koordineli bir şekilde vatandaşlarımızın yararına olan çalışmaları bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bu alanda gayretleri bizlerden esirgemeyen Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş´a, Başkan yardımcılarına ve emektar çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Artık sizler nitelikli insanlar oldunuz. Elinizde artık bir belge var. Bundan sonra artık kendinize daha çok güveneceksiniz. Daha güzel işler yapacaksınız. Buna ülkemizin ihtiyacı var. Bu sertifika töreninin yapılmasına vesile olan herkese şükranlarımı belirtiyor, belgelerini alan kursiyerlerimize de iş hayatlarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

YAŞAMAKTAN MUTLULUK DUYULAN BİR ŞEHİR

“İnegöl Belediyesi olarak hemşerilerimizin yaşamaktan mutluluk duyacakları bir şehri yeniden imar etmek için her alanda çalışmalara aralıksız olarak devam etmekteyiz” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta, “Bu kapsamda rutin olarak yürüttüğümüz altyapı ve üstyapı hizmetlerimizin yanında çevreden sağlığa kültür sanattan spora birçok alanda hizmet ağımızı şehrimizin dört bir tarafına yaymanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRMELİYİZ

Özellikle nitelikli eleman yetiştirmeyle alakalı kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte birçok proje ve çalışmaya imza attıklarını belirten Aktaş, “Bugünde bu çalışmalardan birisi olan Bahçıvanlık Kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarını takdim etmek için bir araya geldik. Bahçıvanlık kursumuz Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile İnegöl Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan personelimize yönelik düzenlediğimiz ve 15 Şubat 2016 tarihinden 22 Temmuz 2016 tarihine kadar toplamda 784 saat süren kursumuzda teorik bilgiler belediyemiz şantiye binasının çok amaçlı salonunda kursiyerlere verildi. Teorik bilgiler sonrası ise bahçıvanlık kursumuza katılan 18 personelimiz Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün serasında ve yapılan uygulama alanlarında pratik yapma imkanına kavuştular” dedi.

KURSUN İÇERİĞİ

Aktaş kurs kapsamında, “Toprak yapısı, çevre koşulları, üretim teknikleri, sera türleri, çim alan tesisi, ekim-dikim yerleri hazırlamak, fide-fidan dikimi yapmak, proje okuma ve uygulamak, süs ağaç ve çalıları yetiştirmek, gübreleme yapmak, bitkilerde görülen hastalık ve zararlıları incelemek ve zirai mücadele yapmak gibi temel konu başlıkları altında bilgiler verildi. Bu kursumuz, farklı sektörlerden gelen çalışma arkadaşlarımıza meslek edindirmek, mevcutta bu alanda faaliyet gösteren personele teknik tecrübe ve pratik bilgiler aktarmak, nitelikli personel yetiştirmek, çevre bilinci kazandırmak, istihdama katkı sağlamak amacıyla Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleştirildi” dedi.

“BAHÇIVANLIK KURSUNUN ÖNEMİNİ İLERİDE DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ”

“Bugün düzenlemiş olduğumuz bahçıvanlık kursu sertifika töreninin ne kadar önemli bir olgu olduğunu ileri de daha iyi anlayacaksınız” diyen Aktaş, “Şu an bu kurs için sertifika töreni düzenlemek belki herkese komik gelebilir. Bahçıvanlık kursu için bu tören nerden çıktı diyebilir herkes. Ama şunu unutmayın ki ileride bu belgenin ne kadar önemli olacağını göreceksiniz. Ve emin olun ki bu ve benzeri belgeleri herkes almak mecburiyetinde kalacak” dedi.

KENDİMİZİ HER ALANDA YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

“Günümüzde artık sadece bir üniversite bitirmek yeterli olmuyor” diyen Aktaş, “Özellikli olmak gerekiyor, farklı olmak gerekiyor, ayrıcalıklı olmak gerekiyor. Tabi ki şunu da ifade etmek isterim ki kendimizi her alanda yetiştirmemiz gerekiyor. Aldığımız eğitim ile yetinmemeliyiz. Daha da üst bir seviyeye çıkmak için uğraş vermeliyiz. Artık her konuda kurs programlarımız var. Yeter ki istenilsin. Bunlar bir sanatsal eğitim olacağı gibi bir mesleğe yönelikte olabilir. Bugün de özellikle işimizi daha nitelikli ve layıkıyla yapabilmek adına düzenlemiş olduğumuz bahçıvanlık kursumuzun önemli bir kazanım olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Başkan Aktaş, “Artık kamu kurum ve kuruluşlarında işlerimizi daha nitelikli ve layıkıyla yapabilmemiz için bu tür kurs ve eğitim programlarına ihtiyacımız var, Bu şehre hizmet ediyorsak artık işimizi daha verimli ve halkımıza yakışır bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bu mana da düzenlenen bu kursumuzun önemli bir aşama olduğunu düşünmekteyim. Hepimiz daha donamlı olursak, belediyemiz daha güçlü olur dolayısıyla İnegöl daha güçlü olur” dedi.

HERŞEY ÇALIŞAN İLE BAŞLAR

İnegöl Belediyesi olarak şehrin dört bir tarafında hemşerilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap vermek adına 7/24 prensibiyle çalışan personelin işini nitelikli bir şekilde ve layıkıyla yapması adına bu tür kurslara devam edileceğini belirten Aktaş, “Önce insan parolasıyla çıktığımız bu hizmet yolculuğumuzda “Herşey Çalışan ile Başlar” düsturuyla hareket etmenin haklı gururu ile çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğimizi belirtirken, kursu başarı ile bitiren belediye çalışanlarımızın işlerini daha nitelikli bir şekilde yapacaklarına yürekten inanıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Bahçıvanlık kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. REYHAN CANSEVEN

Editör: TE Bilişim