Nüfus Müdürü Muzaffe

Nüfus Müdürü Muzaffer Solmaz, dün makamında gazetemize, Nüfus hizmetleri Kanunu ile ilgili konuları yerine getirmeyen kişilere yönelik düzenlenecek hapis ve para cezaları hakkında açıklamalarda bulundu.

GERÇEĞE AYKIRI ADRES BEYANINDA BULUNANLARA 646 TL CEZA

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara ve bunlara tanıklık edenlere,  Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan dava kapsamında altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığının altını çizen Müdür Muzaffer Solmaz, bu kişilere ayrıca 646 TL para cezası uygulandığını kaydetti.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİ BİLDİRMEYENLERE 322 TL CEZA

‘Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’ yönetmeliği hükümleri gereği şahsın başka bir adrese taşındığı tarihten 23 işgünü içerisinde, taşındığı adresten sorumlu muhtarlığa ve Nüfus Müdürlüğüne bildirmesi gerektiğini söyleyen Solmaz, adres değişikliğini bu süre zarfında Nüfus Müdürlüğüne bildirmeyen kişilere yönelik 322 TL cezai işlemin uygulanacağının altını çizdi.

Doğum 30, evlenme ve ölüm olaylarının 10 gün içinde Nüfus Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini ifade eden Müdür Solmaz, bu süreler içerisinde bildirmeyenlere yönelik 62 TL cezai işlemin uygulandığını belirterek, ayrıca Nüfus Cüzdanı ile Uluslararası Aile Cüzdanını kaybedenlere de aynı şekilde cezai müeyyidenin uygulandığını vurguladı.

15 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE ÖDENEN CEZALARA İNDİRİM MÜJDESİ

15 iş günü içerisinde para cezalarını ödemek isteyenlere yönelik indirimlerin olduğunu da müjdeleyen Solmaz, “Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara yönelik uygulanacak olan 646 TL para cezasını 15 iş günü içerisinde ödemek isteyenlerden 484 TL 50 Kuruş bedel alınmaktadır. Adres değişikliği konusunda ise uygulanan 322 TL’yi yine aynı gün içerisinde ödemek isteyenlerden 241 TL 50 Kuruş alınmaktadır. Nüfus Cüzdanı kaybedenlerden alınan 62 TL’nin ise, 15 gün içinde ödenmesi durumunda 46 TL 50 Kuruşa düşmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim