Konferansa konuşmacı olarak Hafızlık danışmanı, aynı zamanda Ehad (Evrensel Hafızlar Derneği) İstanbul Şubesi Kur´an Kursları Komisyon Başkanlığı yapan eğitimci-yazar Ziya Salihoğlu katıldı.

HAFIZLIK PROJE GRUBU TANITILDI

2009 yılında İnegöl´de çalışmalara başlayan NÜVE Eğitim ve Kültür Derneği, Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programda velilere, Hafız Yetiştirme projesini tanıttı. Toplantıya NÜVE Derneği Hafızlık Proje Grubunda öğrencileri bulunan veliler katıldı. Veli bilgilendirme toplantısı formatında düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan NÜVE Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Şen, derneğin yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

SEFER BİZDEN ZAFER ALLAH´TAN

Ömer Şen yaptığı konuşmada, “2009 Eylül ayında başlayan çalışmamızın yedinci yılını tamamlıyoruz. Toplumları derinden etkileyen manevîyat kıtlığından en çok müteessir olan gençlerimizin Ahlakî ve İlmî cihetten tekâmülünü esas alarak, sefer bizden zafer Allah´tan diyerek yola çıktık. Böylece dünyayı ve hâdiseleri doğru okuma/yorumlama kabiliyetimizi güçlendireceğimizi, hedeflerimiz kadar usûl/metod tercihimizde de öz´e daha çok sadık kalabileceğimizi, keza önceliklerini İslâm´a göre tespit eden her Müslüman gencin Kulluk-Ümmet bilinciyle her hayırda “ben varım” heyecanını yüksünmeden ve şerefle taşıyabileceğini tasavvur ettik” dedi.

Başkan Ömer Şen, “Bu inanç ve azimle altı sene önce çıktığımız yolumuza, Gürcistan´dan gelen muhacir kızlarımızla beraber proje ve ihtisas gruplarımız, ayrıca dernek haricinde “Sosyal Faaliyet” alanında hitap ettiğimiz İmam Hatip Ortaokulu talebeleriyle devam ediyoruz. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri olan Hafızlık Proje Grubunun içeriğini paylaşmak için burada toplandık” diye konuştu.

ZEKİ ÇOCUKLARI HAFIZ YAPIN

Başkan Şen´in konuşmasından sonra söz alan Hafızlık Danışmanı Ziya Salihoğlu, Hafızlık Eğitimi konusunda velilerin dikkat etmesi gereken konuları paylaştı. Kur´an kursu talebe ve hocalarına, “Başarı ve Motivasyon” alanında çeşitli seminerler veren yazar Salihoğlu konuşmasının başında, Hafızlık Eğitimi ile ilgili özel olarak kaleme aldığı; Başarılı Hafız Olma ve Yetiştirme Metotları, İdeal Hafızın El Kitabı ve Eğitimin 4 Mimarı isimli eserlerini tanıttı. Çocuğunun hafız olmasını isteyen ebeveynlere hitap eden Ziya Salihoğlu, özellikle zeki ve çalışkan çocukların hafız yapılmasını istedi.

HAFIZLIK EN BÜYÜK ONURDUR

Salihoğlu, “İlk Hafız Peygamber Efendimizdir. Hafızlık bize Resulullah Efendimizden bir mirasıdır. Allah´ın kitabını ezberlemek en büyük makam ve onurlardan biridir. Ya hafız olmalıyız ya evladımızı hafız yapmalıyız ya da bir hafızın yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunmalıyız. Kuru kuruya hafız olmaktansa, ezberlediği Kur-an-ı yaşayan, şuurlu bir hafız olmayı hedeflemeliyiz. Bu açıdan Hafızlık eğitiminde hoca ve kurs seçimi çok önemlidir. NÜVE Derneği Hafızlık eğitimi açısından gerekli şartları yerine getirerek örnek bir proje ortaya koymuş” diye konuştu.

Yazar Salihoğlu, konuşmasının sonunda kitaplarını imzaladı. FAHRETTİN ENİŞ

Editör: TE Bilişim