İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu, protokol ziyaretleri kapsamında İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Hakan Özdemir, Yüksekokulların ve Fakültelerin şehrin gelişimi için çok önemli bir fonksiyona sahip olduğunu belirterek, "İnegöl ticaretiyle, sanayisiyle çok yönlü bir şehir. Sayın Müdürümüzün önemli tecrübeleri var. İnegöl’ümüz, Yüksekokulumuz ve öğrencilerimiz için elinden gelen gayreti ortaya koyduğunu görüyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.
Yenilikçi fikirleri sektörlere kazandırmak amacıyla Ar-Ge ve yenilikçi üretim modelleri için üniversite-sanayici işbirliğini önemsediklerini ifade eden Özdemir, “İnegöl’ümüz ‘Türkiye’nin mobilya başkenti’ hedefini önüne koymuş bir kentimiz. Sektörlerin faydalı projeler sayesinde iyi bir konuma yükselmesi kaçınılmazdır. Bu her sektörümüz için böyledir. İnegöl’ün lokomotif sektörü olan mobilya, tasarım ve Ar-Ge projeleri ile yeni ivme kazanabilir, hedefine koşabilir. Rekabet acımasız. Bu rekabet ortamında farklı tasarımlar yapmak zorundayız. Günümüzde üretimin çeşitlenmesinden dolayı rekabet artmıştır ve yenilik yapmak zorunlu hale gelmiştir. Yenilikçi üretim için bilginin üretilmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir. Bunun yolu da Üniversitelerimizden, Meslek Yüksek Okullarımızdan geçmektedir. Üniversitelerimizi, gençliğimizi önemsiyoruz. Her konuda işbirliği yapmaya, gençliğimize rehber olmaya hazırız” dedi.
İŞ GARANTİLİ BÖLÜME İLGİYİ ARTIRMALIYIZ
Yeterli sayıda öğrenci başvurusu olmaması nedeniyle Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mobilya, Dekorasyon ve Tekstil bölümlerinin 2018 yılında tercih kılavuzundan çıkarılmasına ilk tepkiyi dernek olarak kendilerinin verdiğini ifade eden Özdemir, “Mobilyanın başkenti olma hedefindeki İnegöl’ümüzde, mezun olduğunun ertesi günü iş bulma garantisi olan Mobilya Dekorasyon bölümünün tercih sayısının 10'un altına düşmesiyle YÖK tarafından tercih kılavuzundan kaldırılması yeniden söz konusu olacak. Bölümde şuanda 16 öğrenci eğitime devam ediyor. İnegöl’ün lokomotif sektörü olan mobilya sektörü için taze beyinler, ara eleman yetiştirecek olan bu bölümlere ilginin artırılması için çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu konuda bizlere düşen ne ise yapmaya hazırız” diye konuştu. 
İMYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İnegöl sanayisiyle, nüfusuyla büyük bir ilçemiz. Bizde bu yapının gelişmesi ve büyümesi için gayret sarf ediyoruz. Şehrin insanıyla birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Özellikle sanayici kesiminin deneyimlerinden istifade etmeye gayret gösteriyoruz. Sektör temsilcileri ile akademisyenlerin daha fazla bir araya gelerek problemleri ve çözümlerini doğrudan tartışıp, yeni projeler geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim