İnegöl şehir merkezinde yapılan düğünler nedeniyle kırsal mahallelere yayılan koronavirüs vakalarına, ilk kez radikal bir çıkış yapıldı. 
İnegöl’e 22 kilometre uzaklıktaki Tüfekçikonak Mahallesinde çıkan pozitif vakalar sonrası muhtar Şehametttin Aykul, yaklaşan Kurban Bayram öncesi ilçe merkezinde oturan ve bayram sürecinde mahallelerine gelen bazı vatandaşlara “gelmeyin” uyarında bulundu.
Mahalle sakinlerinden bazılarında düğün ve nişanlarda buluşan virüs nedeniyle köylerine koronavirisin bulaştığını söyleyen Muhtar Aykul, genelde yaşlı nüfusun çoğunlukta yaşadığı köylerinde daha büyük sorunlar yaşanmasını istemediklerini söyleyerek, “İnegöl’deki vatandaşlarımızdan karantinada olanların tedbir amaçlı bayramda Tüfekçikonak’a gelmemesini rica ediyorum” dedi.


Bazı kişilerin koronavirüsü hafif olarak atlattığını ve bunun farkında bile olmadığını söyleyen Muhtar Aykul, “Bu kişiler farkında olmadan virüsü herkese yayabilir. Son günlerde zor bir süreçten geçiyoruz. Acı haberler alıyoruz. İlçemizde ve köyümüzde vakalarımız arttı. Hep birlikte bu virüsle mücadele etme zamanı. Bilindiği üzere kırsal bölgelerde yaşlı nüfusumuz fazla. Yaşlılarımızı korumamız gerekiyor. Mümkün olduğunca yaşlılarımıza sahip çıkmamız lazım. Karantinada olanlar ile, ateş, ishal , kusma, eklem ağrıları gibi rahatsızlıkları olanların bayram sürecinde dikkatli olmalarını ve yaşlılarımızın bulunduğu kırsal mahallelere gelmemelerini umuyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim