İnegöl’de yaklaşık 15 yıl içerisinde en fazla emlak değeri artan bölge Yeni İnegöl olarak adlandırılan Karalar Mevkii oldu. 2005 yılında dönümü 2-3 bin liradan alıcı bulunan yerler, bugün 100 ila 500 bin lira arasında değişiyor. Yapılan araştırma da Çeltikçi, Cerrah, Yeniceköy, İsaören, Ortaköy ve Edebey mahallelerinde de ciddi emlak değeri artışı görülüyor. İşte ayrıntılar…

İnegöl’de emlak piyasasında en fazla değerlenen yerler belli oldu. Zirve de Yeni İnegöl bölgesi olarak adlandırılan Karalar mevkii var. Onu ise, son 2-3 yılda cazibesini arttıran ve konut sayısında patlama yaşanan İnegöl-Alanyurt arasında yer alan Kozluca mevkii takip ediyor.

KIYMETE BİNDİLER

İnegöl merkezde yeni yerleşim yerleri oluşturulması noktasında sıkıntı yaşanınca ilçeye yakın lokasyonlar büyük kıymete bindi.

ARSASI OLAN KAZANDI

TOKİ evlerinin yapıldığı Karalar Mevkiinin imara açılmasından sonra bölgede ki arsalar ciddi paralara alıcı buluyor. 2005 yılında tarla vasfında olan bu bölge de emlak değeri dönümü 2-3 bin lira olan bölgeler imara açıldıktan sonra bölgenin önemine göre 200 ila 500 bin lira arasında alıcı bulmaya başladı. 14 yılda 200 kat emlak değer artan bölge yer sahiplerine ciddi paralar kazandırdı.

KONUT YAPILMIYOR!

TOKİ dışında yapılaşmanın çok yavaş ilerlediği bölge de, yeni konutlar beklenilenin aksine yavaş ilerlerken, bunun nedeninin arsa fiyatlarında sürekli fahiş artışlardan kaynaklandığı belirtiliyor.

KOZLUCA YOLU DİKKAT ÇEKİYOR

Emlak uzmanları Yeni İnegöl bölgesinde ki alandaki emlak değerinin tam olarak oturmasının ardından ciddi anlamda yapılaşmanın olacağını ve kısa sürede bölge de binlerce konut inşaatlarının yükseleceğini ön görüyorlar. Özellikle Kozluca yolu üzerindeki yapılaşmalara dikkat çeken emlak uzmanlarının, emlak değerlerinin oturmasını ardından bölge de binlerce yeni konut yapıldığını ve halan yapılmaya da devam ettiğini söylediler.

İNEGÖL’DE EMLAK DEĞERİ ARTAN BÖLGELER

Bu arada Çeltikçi, Cerrah, İsaören, Edebey, Ortaköy, Yeniceköy başta olmak üzere şehir merkezine yakın bu bölgelerde emlak değeri artışları dikkat çekiyor. 10 yıl önce dönümü 10 ila 30 bin lira arasında değişen arsa ve tarlalar, bugün 100 ila 300 bin lira arasında değer görüyor.

Editör: TE Bilişim