Organize Sanayi Bölg

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan Akyol Odam Mobilya Firması çalışanları, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.30’da fabrika bahçesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatıyla, olası bir yangına karşı bilinçlendirildiler.

Odam Mobilya firmasında, Orsez Yangın ve Güvenlik Firmasınca ikincisi düzenlenen yangın tatbikatında Orsez Yangın ve Güvenlik İnegöl bayisi Ali Kutluca, meydana gelebilecek yangın olaylarında yapılması gerekenler ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı ile ilgili bilgiler verdi. İşyerlerinde kuru kimyasal tozlu ve köpüklü olmak üzere iki çeşit yangın söndürme cihazının kullanıldığını söyleyen Ali Kutluca, kuru kimyasal tozlu yangın söndürücülerin hemen hemen her çeşit yangında kullanılabileceğini söylerken, köpüklü yangın söndürücülerin elektrik tesisatlarındaki  yangınlarda kullanılmaması gerektiğini bildirdi. Rüzgarın arkaya alınmasıyla yanan bölgelere iki metreden fazla yaklaşmadan yangın söndürme cihazıyla ateşin merkezine müdahale edilmesi gerektiğini anlatan Kutluca, yangın esnasında panik yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yangın söndürme cihazlarının bakım ve kontrollerinin düzenli olarak yapılmasının büyük önem arz ettiğini ifade eden Ali Kutluca, cihaz üzerinde bulunan manometrelerin sıfır değerini gösteriyor olmasının, cihazın boş olduğunu belirttiğini kaydetti. Olası yangınların meydana gelebileceği bu tür işletmelerin yılda en az bir kez teorik ve pratik olarak yangın tatbikatlarını yapılmasının gerektiğini söyleyen Ali Kutluca, özellikle yeni işçilerin yangına müdahale konusunda eğitiminin önemli olduğunu bildirdi.

Teorik bilgilerin verilmesinin ardından fabrika çalışanları uygulamalı olarak oluşturulan kontrollü ateşi söndürdüler.

Düzenlenen tatbikatlarla meydana gelebilecek yangın olaylarının önüne geçmeyi planladıklarını söyleyen Akyol Odam Mobilya Üretim Müdürü Süleyman Murat Aslan, “İşyerimizde çıkabilecek olası bir yangına karşı personelimizin yangına etkili ve bilinçli müdahale edebilmesi için yılda bir kez yangın tatbikatı gerçekleştiriyoruz. Bilgilerin akılda kalabilmesi ve yeni işe başlayanların yangına müdahale konusunda bilinçlenmesi için böyle bir oryantasyon eğitimi uygun bulduk. Maalesef yangınlar sonrası çok büyük işletmeler bile kapanabiliyor, bir çok can kaybı meydana gelebiliyor. Bizlerde can ve mal kayıplarının önüne geçebilmek için gerekli çalışmaları ve eğitimleri itinayla gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim