Tartıştığı eşini alı

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, Bilecik’e bağlı Bozüyük ilçesinden İnegöl’e gelin gelen genç kadın, eşi ile aralarındaki problemler nedeniyle ailesini arayıp geri götürmelerini istemesi feci bir sona neden oldu. Ev önünde yaşayan tartışmanın ardından silahlar konuştu, iki yaşındaki bir çocuk öldü, iki kişi yaralandı. Eşini ve çocuğunu Bozüyük’e götüren akrabalarının içinde bulunduğu aracı takip eden kişi Bölge Trafik ekipleri tarafından Bozüyük sınırında durduruldu. Taraflar arasındaki kavga burada da devam ederken, şahıslar emniyet ve jandarma ekipleri tarafından güçlükle yatıştırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Bozüyük’te ikamet eden 29 yaşındaki Alev T. iki buçuk yıl önce İnegöl Orhaniye mahallesinde ikamet eden 32 yaşındaki Volkan T ile evlendi. Çift arasında zaman zaman yaşanan tartışmaların sıklaşması ve Volkan T.’nin eşinin ailesi ile görüşmesine izin vermemesi üzerine, Alev T., Bozüyük’teki ailesini arayarak gelip kendisini götürmelerini istedi. Bunun üzerine İnegöl’e gelen baba Fuat P. ile eşi Gülümser P. ve oğlu Fikret P., genç kadını alıp Bozüyük’e götürmek istediler. Damat Volkan T.’nin eşinin ve iki yaşındaki kızının gitmesine izin vermesi üzerine taraflar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar silaha sarılarak rastgele ateş etmeye başladılar. Karşılıklı ateş sırasında 11 DH 602 plakalı özel otomobilin arka koltuğunda bulunan Alev T., Alev T.’nin annesi Gülümser P. ve kucağında bulunan torunu iki yaşındaki Sevcan T. yaralandılar. Yaralılara rağmen 11 DH 602 plakalı özel otomobille Bozüyük’e gitmek için yola çıkan aracı, Volkan T.’de 26 TE 315 plakalı özel otomobili ile takip etmeye başladı.

İhbar üzerine İnegöl-Bozüyük arası yolda güvenlik önlemi alan Bölge Trafik ekipleri araçları Bozüyük sınırına yakın bir yerde durdurdular. Araçlarından indirilen şahısların burada da kavga etmeye başlamaları üzerine olay yerine emniyet ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden 112 Acil Servis Ambulansları yaralıları Bozüyük Devlet Hastanesine götürmek isterken, boynundan yaralanan iki yaşındaki Sevcan T. hayatını kaybetti. Hafif yaralı olan gelin Alev T. burada tedavi altına alınırken, karnından yara alan kayınvalide Gülümser P. hayati tehlike kaydıyla Eskişehir’e sevk edildi. Emniyet ekiplerinin şahısların üzerinde yaptıkları aramalarda ise, yaralı Gülümser P.'nin üzerinde içi mermi dolu tabancaya ait şarjör, diğer şahıslarda olayla ilgili bir tabanca ve bir tüfek ele geçirildiği bildirildi.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Bozüyük emniyetinin desteği ile yürüttüğü soruşturmada olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından, kızını yanlışlıkla vurduğu iddia edilen baba Volkan T’nin de aralarında bulunduğu şahıslar dün adliyeye sevk edildiler.

Editör: TE Bilişim