Milli Eğitim Bakanlı


Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde düzenlenen E-Biko Uluslararası Bilişim Olimpiyatına 42 ülkeden 7 bin 150 proje katıldı. Her sene dünya genelinden binlerce öğrencinin katıldığı ve bu sene 7. 'si yapılacak olan olimpiyatta Özel Safvet Koleji BİDES (Bilgisayar Destekli Eğitim Sistemi) projesiyle finale kaldı. Finaller hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilecek. Özel Safvet Koleji geçen yıl aynı olimpiyatta Dünya 2.’si olmuştu.

OKULA GELEMEYEN ÖĞRENCİ DERSLERDEN GERİ KALMAYACAK

Bilgisayar destekli eğitim sistemi projesini okulun 8. Sınıf öğrencileri Emre Tosun ve Kerem Düzenli birlikte hazırlamışlar. Yaklaşık 1.5 yıldır uğraştıkları proje sayesinde okuluna devam edemeyen ya da bazen gelemeyen öğrencilerin, derslerinden geri kalmalarını önlemeyi amaçlayan bu proje ile öğrenciler derslere online olarak bağlanabilecek.

ÖĞRENCİ EVİNDEN SORU SORABİLECEK

Geçen haftalarda İstanbul’da yapılan Bilgisayar Olimpiyatında Türkiye 1.si olan Emre Tosun ve Kerem Düzenli, “Projemizin asıl prensibi, derslere online bağlanabilmek. Bir gün okulda öğretmenimizin akıllı tahtaya yazdıklarını akıllı tahtanın kendi programı sayesinde kaydedebildiğini gördük. Akıllı tahtanın bu özelliğinden esinlenerek, derste tahtaya çizilen ve yapılan işlemleri, anında kaydedebilen ve anında aktarabilen bir yazılım geliştirdik. Projemizde kullanılacak olan yazılımı hazırlarken, öğretmenimizin okulda öğrenci bilgisayarlarını kontrol eden programlarından da esinlendik. Programımız, “Söz Al” butonu sayesinde soru sorabilme gibi işlemlere de olanak sağlıyor. Geliştirilmiş paneli sayesinde öğrenci arkadaşımız, evinden söz alarak mikrofonu sayesinde öğretmeniyle online olarak iletişim kurabilecek ve soru sorabilecek” dediler.

Okulun bilgisayar proje olimpiyatları koordinatörü İhsan Ünlü’de “Şuan hemen hemen bütün özel okullarımız akıllı tahta sistemine geçti. Biz de okul olarak bu sisteme Türkiye’de ilk geçen okullardanız. Milli Eğitim Bakanlığımız Fatih Projesiyle bütün devlet okullarımızı akıllı tahtalarla tanıştıracak. Öğrencilerimizin geliştirdiği proje akıllı tahtayla bütünleşmiş bir program. Öğrencilerimizin geliştirdiği bu programla, okul günlerinden herhangi bir gün çeşitli sebeplerden dolayı okula gelemeyen veya anlatılan bir konuyu anlamamış olan herhangi bir öğrenci arkadaşımız, bu proje sayesinde bu eksikliklerini giderebilecek. Online olarak çalışan bu programın, eğitimde modernleşmede önemli bir adım olacağına inanıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim