İnegöl Tarihi Mehte


İnegöl Tarihi Mehteri Folklorü Araştırma ve Geliştirme Derneği ile Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi işbirliğinde, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı ‘Kültür Sanat Etkinlikleri’ kapsamında öğrencilerin millî ve tarihi değerlerini  tanımasını sağlamak, onlarda vatan, millet, tarih bilinci ve sevgisini arttırmak  amacıyla bir program düzenlendi.
Dün saat 15.00’de okul bahçesinde düzenlenen programda, İnegöl Tarihi Mehteri Araştırma ve Geliştirme Derneğinin mehter bölüğü  gösterilerini sundu.
Mehter Bölüğü, Kurtuluş Marşı ile start verdiği gösterisinde, Osmanlı döneminden günümüze kadar olan marşları seslendirdi. Yaklaşık yarım saat süren gösterinin sonunda Mehter Bölüğü , öğrencilerden yoğun şekilde alkış aldı.
Gösterinin ardından bir teşekkür konuşması yapan Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ali Özdemir, “2010-2011 eğitim öğretim yılı “Kültür Sanat Etkinlikleri” kapsamında öğrencilerimizin millî ve tarihi değerlerini  tanımasını sağlamak, onlarda vatan, millet, tarih bilinci ve sevgisini arttırmak  amacıyla İnegöl Mehter Takımını okulumuza davet ettik. Bu davetimizi karşılıksız bırakmayarak bizleri gururlandırdıkları ve okulumuza gelerek bizleri şereflendirdikleri için onlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnegöl’ümüze mehter takımını kazandıran tüm yetkililerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Genç nesle tarihi mehteri anlatmak için bir program düzenlediklerini belirten İnegöl Tarihi Mehteri Folklorü Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Semiz, “Türkiye’de beklide bir ilki gerçekleştirip,  ilk defa bir okulda öğrencilere yönelik gösteri yapıyoruz. İnşallah bu okulumuzla star verdik, diğer okullarımızda da devam ederiz. Gösterimizle öğrencilerimize, mehterin bu günümüzle Osmanlı dönemi arasında  bir köprü olduğunu anlattık. Çok güzel bir organizasyon oldu. Bize bu fırsatı verdikleri için Okul idarecilerimize ve bizi can kulağı ile dinledikleri için de tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim