İsrail’in Gazze’ye açtığı savaşı ve insan kıyıma kayıtsız kalmayan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi’nin Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrenciler, Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlediler.

İnegöl Belediye binası önünde toplanan 150 öğrenci, İsrail aleyhine sloganlar atarak Atatürk Bulvarı üzerinden Atatürk anıtına da ellerindeki Filistin bayrakları ile yürüdüler. Vatandaşlardan takdir toplayan gençlerin yürüyüşü anıt önünde son buldu.

İSRAİL, EN KISA ZAMANDA HARİTADAN SÖKÜLÜP ATILACAKTIR

Yürüyüşün sonunda öğrenciler adına konuşan Mehmet Emir Şen, “İsteriz ki, büyüklerimiz bu işi bize bırakmasın ve onlar öne atlasın. Gazze başta olmak üzere dünyanın her yerinde öldürülen kardeşlerimize onlar sahip çıksın. Baktık ki, kimseden bir ses yok. Bizler bir araya geldik. Buradan hep birlikte söylüyoruz ki, sizin anlaşmalarınız, ortaklıklarınız, ilişkileriniz bizim umurumuzda değil. Biz çocuklar olarak Gazze'nin sahillerinde Gazzeli kardeşlerimizle oyun oynamak el ele dolaşmak istiyoruz. Bugün burada başta İsrail olmak üzere, bütün zalimlerin yok olması için dua edip protesto gösterisi yapacağız. İsrailoğulları, insanoğluna satacağı silahların testini ve reklamını Gazzeli çocukların üzerinde yapıyor. İsrail sivil-asker ayrımı yapmadığı gibi hastane-kışla, oyun alanı-askeri alan ayrımı da yapmayarak, sahilde oyun oynayan çocuklar dahil, tüm Filistinlileri tehdit olarak görüyor. İsrail'in saldırılarında, son iki ayda 238'i kadın, 450'si çocuk olmak üzere şu ana kadar bin 940 Filistinli şehit oldu, 9 bin 886 kişi yaralandı. Yaralıların yaklaşık 3 binini çocuklar oluşturuyor. İsrail vahşetinde 26 cami yıkıldı, 93 cami hasar gördü. Ayrıca 5 bin 241 ev yerle bir oldu; 30 bini aşkın ev, 151 okul, 25 tıp merkezi hasar gördü. 1.8 Milyon Gazze’li den 336 bin 500'ü İsrail soykırımından kaçmak için evini terk etmek zorunda kaldı. İsrail’in küstah saldırılarında hedefin, çocukların olması bir tesadüf değildir. İsrail kadın ve çocukları hedef alarak ‘ümmetin geleceğini’, ‘İslam’ın geleceğini’ yok etmek istemektedir. Dünya seyretmekle yetiniyor, kınamakla yetiniyor. Neden herhangi bir yaptırım uygulanmıyor? Biz anne ve babalarımızı çok seviyoruz. Onların da anne ve babalarını çok sevdiğini biliyoruz. Biz onların acılarını anlıyoruz. Fakat ey anne ve babalar, evlatlarınızı kaybetmek nedir bilir misiniz? Bunu düşünün ve İsrail'i o ölçüde engelleyin. Bunu düşünün ve Gazzeli yetime o gözle bakın. Biz inanıyoruz ki Ramazan'ı ve Bayram'ı kana bulayan İsrail, en kısa zamanda hem tarihten, hem de haritadan sökülüp atılacaktır” dedi.

VÜCUTLARIYLA GAZZE YAZDILAR

Konuşmanın ardından okunan duayla birlikte, 150 öğrenci “Gazze” koreografisini oluşturdular.

Editör: TE Bilişim